Quantcast
Αντωνοπούλου: 150.000 προσωρινές θέσεις εργασίας από τον Μάρτιο 2016 - enikonomia.gr
share

Αντωνοπούλου: 150.000 προσωρινές θέσεις εργασίας από τον Μάρτιο 2016

δημοσιεύτηκε:

Με στόχο την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που απειλούνται από την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας και δημοσιονομικής προσαρμογής η Ράνια Αντωνόπουλου παρουσίασε τις δράσεις της Ελλάδας προς την κατεύθυνση αυτή.

Κατά τις εργασίες της 56ης Συνόδου της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι «ο σεβασμός και η προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελεί κεντρική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης».

«Είναι γεγονός ότι δεν έχουμε ακόμα ολοκληρωμένη εικόνα για την έκταση των επιπτώσεων των μέτρων λιτότητας. Εντούτοις, η μέχρι τώρα εμπειρία αποδεικνύει ότι οι πολιτικές για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, μέσω της μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων, οι επιλογές της συρρίκνωσης των κρατικών δαπανών και της αυξημένης φορολογίας, όχι μόνο δεν έδωσαν λύση στο ζήτημα του δημοσίου χρέους και δεν κατέστησαν ανταγωνιστική την οικονομία, αλλά υπονόμευσαν τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών», ανέφερε η υπουργός.

«Το γεγονός ότι η Ελλάδα παρουσιάζει τα μεγαλύτερα ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας είναι η πιο τρανή απόδειξη του περιορισμού του δικαιώματος στην εργασία στη χώρα μας», συμπλήρωσε η ελληνίδα υπουργός, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Όπως είπε η κυρία Αντωνοπούλου, στη νέα συμφωνία με τους δανειστές η ελληνική κυβέρνηση ενέταξε σειρά αντισταθμιστικών μέτρων απέναντι στις πολιτικές λιτότητας, όπως η δημιουργία 150.000 προσωρινών θέσεων από τον Μάρτιο του 2016 έως το τέλος του χρόνου. Αυτές οι θέσεις εργασίας, διάρκειας από 8 έως 12 μήνες, θα παρέχουν ρευστότητα στην αγορά, συμβάλλοντας έτσι στην αναζωογόνηση της οικονομίας και, ως εκ τούτου, στη δημιουργία θέσεων εργασίας στην ιδιωτική οικονομία.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.