Quantcast
Απάντηση Χαρδούβελη στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για τα έντοκα γραμμάτια - enikonomia.gr
share

Απάντηση Χαρδούβελη στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για τα έντοκα γραμμάτια

δημοσιεύτηκε:

Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης λειτουργεί με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και δεν επιθυμεί να εμπλακεί στην προεκλογική διαμάχη των κομμάτων, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου, με την οποία απαντά στις κατηγορίες που δέχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρωινή ανακοίνωσή του για τους περιορισμούς στην έκδοση εντόκων γραμματίων. 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει τα εξής:

“Επισημαίνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης λαμβάνοντας υπόψη το θεσμικό βάρος των δηλώσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα έκρινε σκόπιμο να επισημάνει κρίσιμα τεχνικά στοιχεία που αφορούν το μείζον ζήτημα της έκδοσης εντόκων γραμματίων για την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας. 

Ο κ. Χαρδούβελης λειτουργεί από την πρώτη ημέρα της θητείας του με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και αυτό ισχύει και κατά τη προεκλογική περίοδο.

Δεν επέλεξε ούτε να εξωραϊσει καταστάσεις, ούτε να χαϊδέψει αυτιά.

Δεν εμπλέκεται, ούτε επιθυμεί να εμπλακεί στον προεκλογικό σχεδιασμό των κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Ο κ. Χαρδούβελης σταθερά διατυπώνει και τεκμηριώνει τις θέσεις του.

Τούτο ίσχυσε όταν υπερασπίστηκε τη σταθερότητα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και όταν εξέφρασε δημοσίως την άποψη ότι οι μεγάλες πολιτικές δυνάμεις της χώρας επιθυμούν την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης (συνέντευξη στο Βήμα 28/12/2014, συνέντευξη στη Wall Street Journal 9/1/2015)”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.