Quantcast
ΑΠΕ και εξοικονόμηση ενέργειας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου - enikonomia.gr
share

ΑΠΕ και εξοικονόμηση ενέργειας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

δημοσιεύτηκε:

Στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου πρόκειται να συζητηθούν σήμερα οι νομοθετικές προτάσεις σχετικά με τους στόχους ΑΠΕ και εξοικονόμησης ενέργειας.

Σημειώνεται ότι η κατανάλωση ενέργειας πρέπει να μειωθεί κατά 40% έως το 2030 σε σχέση με τα επίπεδα του 2005 και το μερίδιο της κατανάλωσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές πρέπει να αυξηθεί από 27% σε 35% βάσει των νομοθετικών προτάσεων που θα συζητηθούν σήμερα το απόγευμα, ενώ θα ακολουθήσει την Τετάρτη η ψηφοφορία επί της διαπραγματευτικής εντολής για την έναρξη των συνομιλιών με τους υπουργούς.
Η επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του ΕΚ ζητάει την εφαρμογή ενός δεσμευτικού στόχου σε επίπεδο ΕΕ για μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης κατά 40% έως το 2030 (μείωση κατά 34% της κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας συγκριτικά με τα επίπεδα του 2005). Ζητείται επίσης η αύξηση του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην συνολική κατανάλωση ενέργειας της ΕΕ από 27% σε 35%. Σε ό,τι αφορά τον τομέα των μεταφορών, ζητούν τουλάχιστον το 12% της ενέργειας που καταναλώνεται σε κάθε κράτος μέλος της ΕΕ να παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.