Quantcast
Απογευματινά χειρουργεία με πληρωμή: Πώς θα λειτουργούν - Τις επόμενες ημέρες η ΚΥΑ - enikonomia.gr
share

Απογευματινά χειρουργεία με πληρωμή: Πώς θα λειτουργούν – Τις επόμενες ημέρες η ΚΥΑ

δημοσιεύτηκε:

Επί πληρωμή θα είναι τα απογευματινά ιατρεία στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, όπως επεσήμανε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1.  Αυτό θα ισχύσει όταν υπογραφεί τις επόμενες ημέρες  η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τους αρμόδιους υπουργούς και τον υπουργό Οικονομικών, συμπλήρωσε. «Εάν θέλει κάποιος να πάει στο απογευματινό χειρουργείο θα πληρώνει. Αυτή είναι η λογική του απογευματινού χειρουργείου» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Εν συνεχεία έδωσε κάποιες διευκρινίσεις για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν τα απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. « Σήμερα τα χειρουργεία του ΕΣΥ δουλεύουν έως τις 3 μ.μ. εκτός εάν έχουν κάποιο έκτακτο περιστατικό που προχωράει. Η συνήθης λειτουργία είναι έως τις 3 μ.μ. Αυτό έχει δημιουργήσει μια λίστα εκκρεμών χειρουργείων…θα τη βγάλουμε στη δημοσιότητα όχι με τα ονοματεπώνυμα αλλά πόσα είναι ανά μήνα γιατί καταγράφουμε πια ανά κλινική ανά νοσοκομείο. Σήμερα μπαίνεις σε αυτή τη λίστα και όταν φτάσεις στη σειρά σου μπαίνεις να χειρουργηθείς. Εκτός εάν ο γιατρός κρίνει ότι είσαι ένα επείγον περιστατικό και πρέπει να πας πρώτος. Αυτή είναι η διαδικασία που ισχύει σήμερα. Όταν λέμε για απογευματινά χειρουργεία τι εννοούμε; Δεν θα καταργηθεί αυτό που ισχύει σήμερα. Αυτό που ισχύει σήμερα θα ισχύσει στο ακέραιο, όπως ισχύει.  Όμως θα υπάρχει και η δυνατότητα… εάν μια κλινική θέλει θα μπορεί να διοργανώσει απογευματινά χειρουργεία και μετά τις 3μμ αφού κανονικά σταματάνε τη λειτουργία τους . Σε αυτά τα απογευματινά χειρουργεία θα μπορεί κάποιος να πάει επί πληρωμή. Για να μπορεί μία κλινική να έχει το δικαίωμα να οργανώσει απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, θα πρέπει να έχει εκπληρώσει  στο ακέραιο την  παραγωγή χειρουργείου που κάνει το πρωί όπως ίσχυε μέχρι τώρα» είπε.

Όσον αφορά στη συμμετοχή που θα πληρώνουν οι ασθενείς σε αυτά τα χειρουργεία είπε πως  «η χρέωση θα προβλέπεται μέσα στην υπουργική απόφαση. Τα νοσοκομεία έχουν τιμολογημένες τις ιατρικές τους πράξεις. Έχουμε για την κάθε επέμβαση συγκεκριμένο τιμοκατάλογο. Ο ΕΟΠΥΥ θα πληρώνει  περίπου το 70% και ο ασθενής το 30%».

Τέλος κλήθηκε να σχολιάσει το ποσό των 14 ευρώ που κλήθηκε να πληρώσει κάποιος επειδή πήρε στο 1535 για να κλείσει ραντεβού στο νοσοκομείο.  «Η χρέωση δεν είναι θέμα του ΕΣΥ, αλλά της εταιρείας» σημείωσε αναφέροντας ως εναλλακτικές το κλείσιμο ραντεβού με τηλέφωνο απευθείας στο νοσοκομείο ή με επίσκεψη εκεί.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.