Quantcast
Αποστόλου: Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια και τις αποθήκες - enikonomia.gr
share

Αποστόλου: Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια και τις αποθήκες

δημοσιεύτηκε:

Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια και τις αποθήκες, όπως και την κατάργηση της φορολόγησης του αγροτικού εισοδήματος από το πρώτο ευρώ, ανακοίνωσε ο υπουργός για την Αγροτική Ανάπτυξη, Βαγγέλης Αποστόλου, στη συζήτηση στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.  

Ο κ. Αποστόλου έδωσε διαβεβαιώσεις για την άμεση αποζημίωση του ζωικού κεφαλαίου και της φυτικής παραγωγής που καταστρέφεται από τις πλημμύρες. 

Στα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, ο υπουργός περιέλαβε το μειωμένο τιμολόγιο του ηλεκτρικού ρεύματος και τη σταδιακή κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, ώστε να φτάσει στον μέσο όρο της Ε.Ε., μέχρι την καθιέρωση του αγροτικού πετρελαίου «που είναι και το κύριο ζητούμενο»

 Ο υπουργός επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για τη χορήγηση 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους «που είναι το σύνολο των αγροτών», καθώς και για ρύθμιση των αγροτικών χρεών στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής της κυβέρνησης για τα «κόκκινα» δάνεια με αναστολή των πλειστηριασμών των στοιχείων αγροτών.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.