Quantcast
Απόσυρση ΙΧ: Λήγει στις 20/12 και η παράταση ακόμη δεν έχει κατατεθεί - enikonomia.gr
share

Απόσυρση ΙΧ: Λήγει στις 20/12 και η παράταση ακόμη δεν έχει κατατεθεί

δημοσιεύτηκε:

Των Γιώργου Κ. Ανδρή και Τάσου Δασόπουλου

 

Ετοιμη είναι η τροπολογία παράτασης του μέτρου της απόσυρσης για το 2015 αλλά ακόμη δεν έχει κατατεθεί μαζί με κάποιο νομοσχέδιο στη Βουλή με αποτέλεσμα να έχει δημιουργθεί μια σύγχιση στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου και σύμφωνα με τα δεδομένα κανένα Κέντρο Ανακύκλωσης να μην μπορεί να δεχθεί όχημα για απόσυρση από τις 20 Δεκεμβρίου και έκτοτε.

Στελέχη από το Υπουργείο Οικονομικών ανέφεραν στο Enikonomia πως η τροπολογία είναι έτοιμη αλλά ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν θα περάσει μαζί με το νομοσχέδιο για το ΕΣΠΑ ή με κάποιο άλλο.

Το βέβαιο επομένως είναι ότι το μέτρο της απόσυρσης θα συνεχιστεί και το 2015 και το μόνο που απομένει είναι αν επιβεβαιωθεί το Enikonomia για το γεγονός πως θα μπορούν να αποσυρθούν οχήματα με 1η άδεια κυκλοφορίας έως 31/12/2002 αντί για 31/12/2001.

Επίσης ένα ακόμη θέμα που είχε τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το μέτρο της απόσυρσης είχε να κάνει και με τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ τα οποία αυτή την στιγμή δεν περιλαμβάνονται στο μέτρο.

Οπως και να έχει πάντως η Εναλλακτική Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος (ΕΔΟΕ) και τα Κέντρα Ανακύκλωσης μπορούν να δέχονται επίσημα αυτοκίνητα για απόσυρση μέχρι το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου. Από την συγκεκριμένη ημερομηνία και έπειτα κανένα Κέντρο Ανακύκλωσης της ΕΔΟΕ δεν μπορεί να δεχθεί όχημα για απόσυρση εκτός αν η τροπολογία έχει περάσει από τη Βουλή μέχρι την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου…

Σχετικά άρθρα:

https://www.enikonomia.gr/auto/7949,Aposyrsh_IX_kai_to_2015_me_ekplhxeis!.html

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.