Quantcast
Ασφαλιστικές εισφορές: Πότε θα μειωθούν και πώς - enikonomia.gr
share

Ασφαλιστικές εισφορές: Πότε θα μειωθούν και πώς

δημοσιεύτηκε:

Μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου αναμένεται να μειώσει η επόμενη κυβέρνηση της  Νέας Δημοκρατίας τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών.  Όπως αναφέρεται στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ, θα γίνει η σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και του μη μισθολογικού κόστους.

Πόσο έχουν μειωθεί οι ασφαλιστικές εισφορές

Υπενθυμίζεται πως οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν ήδη μειωθεί κατά 4,4 ποσοστιαίες μονάδες. Αναλυτικά:

  • Τον Ιούνιο του 2020 μειώθηκαν κατά 0,9 ποσοστιαίες μονάδες οι ασφαλιστικές εισφορές  (δηλαδή 0,42 ποσοστιαίες μονάδες  για τον εργαζόμενο και 0,48 ποσοστιαίες μονάδες για τον εργοδότη).
  • Τον Ιανουάριο του 2021 μειώθηκαν κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες   ( δηλαδή 1,21 ποσοστιαία μονάδα για τον εργαζόμενο και 1,79 ποσοστιαία  μονάδα για τον εργοδότη).
  • Από την 1 η Ιουνίου του 2022 μειώθηκε το ύψος των εισφορών επικουρικής ασφάλισης ισόποσα σε 6% για εργοδότες και μισθωτούς από 6,5%  που ήταν αρχικά.

Πώς θα γίνει η μείωση 

Με την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας αναμένεται να συνδεθεί ρητά η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,  Κωστής Χατζηδάκης.

 

 

 

.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.