Quantcast
Associated Press: Τα αντιφατικά «μηνύματα» της ελληνικής οικονομίας - enikonomia.gr
share

Associated Press: Τα αντιφατικά «μηνύματα» της ελληνικής οικονομίας

δημοσιεύτηκε:

Μπορεί η ελληνική οικονομία να αντιστοιχεί σε μόλις 2% της οικονομίας της Ευρωζώνης, όμως οι επιδόσεις της αποτελούν «κλειδί» για το συνολικό κλίμα, όπως αποδείχτηκε τα έξι προηγούμενα χρόνια, καθώς η ύφεση συρρίκνωσε την εθνική οικονομία της από τρίμηνο σε τρίμηνο.

Αυτό το τρίμηνο, ωστόσο, κανένας δεν ξέρει τι να περιμένει. Το τοπίο είναι λίγο «θολό», όπως αναφέρει το Associated Press.

Αν και η χώρα βρέθηκε στο έλεος της κρίσης, που την οδήγησε ένα βήμα πριν από την έξοδο από το ευρώ, τα πρόσφατα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και τις πωλήσεις στο λιανεμπόριο είναι σχετικά θετικά.

Εκ πρώτης όψεως, τα στοιχεία αυτά δείχνουν ένα τρίτο τρίμηνο οικονομικής ανάπτυξης, σύμφωνα με τον Τζόναθαν Λόινς του Capital Economics. Αυτό θα ήταν έκπληξη, δεδομένου ότι η ελληνική οικονομία πρέπει να λειτουργήσει υπό αυστηρούς περιορισμούς στην ανάληψη χρημάτων κατά τη διάρκεια του τριμήνου- κοντά στα 60 ευρώ ανά άτομο την ημέρα.

Ο Λόινς επισημαίνει πως «η ανεξήγητη ανθεκτικότητα» των τελευταίων οικονομικών δεικτών έρχεται σε αντίθεση με τα πιο δυσοίωνα μηνύματα των ερευνών των επιχειρήσεων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.