Quantcast
Αttica Bank: Οι ζημίες δείχνουν υποχρεωτική αύξηση κεφαλαίου με κάλυψη Δημοσίου - enikonomia.gr
share

Αttica Bank: Οι ζημίες δείχνουν υποχρεωτική αύξηση κεφαλαίου με κάλυψη Δημοσίου

δημοσιεύτηκε:

Το δρόμο για την ενεργοποίηση της διάταξης που προβλέπει την κάλυψη του αναβαλλόμενου φόρου από το ελληνικό Δημόσιο, μέσω υποχρεωτικής αύξησης κεφαλαίου, σηματοδοτεί το ζημιογόνο αποτέλεσμα που εκτιμάται ότι θα έχει η Τράπεζα Αττικής στα τέλη του 2016.

Πρόκειται,σύμφωνα με την Καθημερινή για διάταξη του νόμου Χαρδούβελη, όπως τροποποιήθηκε πρόσφατα, βάσει της οποίας η αδυναμία συμψηφισμού της αναβαλλόμενης φορολογικής απαίτησης, ως συνέπεια της εμφάνισης ζημιών από μια τράπεζα, υποχρεώνει το Δημόσιο να εξοφλήσει την απαίτηση της τράπεζας μέσω υποχρεωτικής αύξησης κεφαλαίου.

Το ακριβές ποσό της αύξησης είναι συνάρτηση του ύψους των ζημιών όπως αυτές θα διαμορφωθούν στα τέλη του 2016, του ποσοστού τους επί των εποπτικών κεφαλαίων και των εισπρακτέων φορολογικών απαιτήσεων.

Βάσει του νόμου, το Δημόσιο μπορεί να πουλήσει τα δικαιώματά του απευθυνόμενο αρχικά στους υφιστάμενους μετόχους και εν συνεχεία σε τρίτους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Αν δεν πουλήσει τα δικαιώματα μετατροπής, τότε καλύπτει την αύξηση, και τις μετοχές μπορεί να τις πουλήσει στη συνέχεια.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.