Quantcast
Αύριο η πρώτη συνάντηση Τσακαλώτου - Σταθάκη με το κουαρτέτο των δανειστών - enikonomia.gr
share

Αύριο η πρώτη συνάντηση Τσακαλώτου – Σταθάκη με το κουαρτέτο των δανειστών

δημοσιεύτηκε:

Αύριο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους επικεφαλής και των τεσσάρων θεσμών, αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας ότι θα πρόκειται για συνάντηση γνωριμίας.
Όσον αφορά το δημοσίευμα των Financial Times ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί επί του παρόντος να συμμετάσχει σε νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, λόγω του υψηλού δημοσίου χρέους, πηγές του υπουργείου σημειώνουν πώς το Ταμείο συμμετέχει κανονικά στις διαπραγματεύσεις και ότι η θέση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι σημερινή.
Οι θεσμοί ζήτησαν, όπως έγινε γνωστό, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης 8% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ, καθώς, εκτιμούν ότι μπορεί να οδηγήσει σε φοροδιαφυγή. Η ελληνική πλευρά αντέτεινε ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση της κυβέρνησης για την ανακατανομή των βαρών.

Τα τεχνικά κλιμάκια συνέχισαν και σήμερα τις εργασίες τους, με στόχο να καθορίσουν τον μακροπρόθεσμο ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας καθώς και τους παράγοντες που τον καθορίζουν.

Ειδική συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων υπήρξε για τις κρατήσεις φόρων υπέρ τρίτων, ενώ ξεκινά η διαβούλευση για τα εργασιακά, με στόχο στο τέλος του 2015 να υπάρχει ένα νέο πλαίσιο συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι μελετάται η σύσταση διυπουργικής επιτροπής με στόχο την απλοποίηση των αδειών λειτουργίας των επιχειρήσεων και ότι ήδη έχει καταργηθεί σε 103 περιπτώσεις η υποχρεωτική έκδοση άδειας λειτουργίας.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.