Quantcast
Αυστηρό μήνυμα Λαγκάρντ προς την Αθήνα - enikonomia.gr
share

Αυστηρό μήνυμα Λαγκάρντ προς την Αθήνα

δημοσιεύτηκε:

Το μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση ότι πρέπει να πάψουν τα λόγια και να επιταχύνει τη δουλειά έστειλε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Μιλώντας τη Μ. Πέμπτη στο Ατλαντικό Συμβούλιο (Atlantic Council) στην Ουάσινγκτον, η κ. Λαγκάρντ ζήτησε να επιδειχθεί σεβασμός στις πολιτικές δεσμεύσεις που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση, ενώ αναφερόμενη στη συνάντηση με τον Γιάννη Βαρουφάκη αν και δεν μπήκε σε λεπτομέρειες, ήταν ξεκάθαρη ως προς το τι πρέπει να γίνει.

«Τι είναι απολύτως αναγκαίο να γίνει τώρα; Να σταματήσουμε τα λόγια και να προχωρήσουμε την δουλειά. Πρέπει οι ελληνικές αρχές, μαζί με τους εκπροσώπους των τριών θεσμών, όπως τους λέμε τώρα, να κάτσουν κάτω, να προχωρήσουν την δουλειά, και να επικεντρώσουν στον στόχο: τι πρέπει να γίνει για το καλό της Ελλάδας, το οποίο είναι η αποκατάσταση της οικονομίας και η σταθεροποίησή της. Κάνοντας αυτό θα επανακτήσουν και θα εγκαθιδρύσουν ξανά την εθνική κυριαρχία της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι από το Ταμείο υπάρχει η διάθεση σεβασμού κάποιων δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση Τσίπρα, με την προϋπόθεση να μην υπάρξουν αποκλίσεις από τα μέτρα που θα πετύχουν τους στόχους του ελληνικού προγράμματος.

«Από την πλευρά μας είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, οπουδήποτε, στην Αθηνά, στις Βρυξέλλες ή στην Ουάσινγκτον να βοηθήσουμε πραγματικά τη χώρα να περιηγηθεί μέσα από μέτρα που θα αποδώσουν τους στόχους του προγράμματος, σεβόμενοι παράλληλα κάποιες από τις δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί κατά τη διάρκεια του πολιτικού κύκλου» είπε.

Καταλήγοντας αναφέρθηκε και στις δυσκολίες της προσαρμογής αυτής: «Είναι ένα δύσκολο μονοπάτι, αλλά πρέπει να περπατηθεί για να βελτιωθεί η κατάσταση», ξεκαθάρισε.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.