Quantcast
Αύξηση κατά 7,8% των ελληνικών εξαγωγών στην Κύπρο - enikonomia.gr
share

Αύξηση κατά 7,8% των ελληνικών εξαγωγών στην Κύπρο

δημοσιεύτηκε:

Στο 24% των συνολικών εισαγωγών της Κύπρου προέρχονται από την Ελλάδα και καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα αναγκών της κυπριακής αγοράς, όπως αναφέρει ενημερωτικό σημείωμα του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στην Κύπρο.

Η Ελλάδα αποτελεί μακράν τον σημαντικότερο εμπορικό εταίρο της Κύπρου, καθώς η αξία του διμερούς εμπορίου αντιστοιχεί στο 22% της συνολικής αξίας του κυπριακού εξωτερικού εμπορίου. Κατέχει δε την πρώτη θέση τόσο ως χώρα προέλευσης των κυπριακών εισαγωγών όσο και ως προορισμός των κυπριακών εξαγωγών.

Το 2014, η αξία των ελληνικών εξαγωγών στην Κύπρο σημείωσε, σύμφωνα με την κυπριακή στατιστική υπηρεσία, άνοδο της τάξης του 7,8% σε σχέση με το 2013 (από 1,12 δισ. ευρώ ανήλθε σε 1,21 δισ. ευρώ). Ενδεικτικό στοιχείο της άνθησης του διμερούς εμπορίου, κατά την τελευταία δεκαετία, είναι η αύξηση που κατέγραψε η αξία των ελληνικών εξαγωγών, κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, η οποία ανήλθε στο 74,2%.

Στις ελληνικές εξαγωγές προς την Κύπρο κυριαρχούν τα πετρελαιοειδή, οι ηλεκτρικές συσκευές, τα φαρμακευτικά, ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τα τρόφιμα, τα είδη ένδυσης, τα προϊόντα περιποίησης (αιθέρια έλαια) και οι πλαστικές ύλες.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.