Quantcast
Αύξηση των αφίξεων «βλέπει» για το 2016 η TUI για την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Αύξηση των αφίξεων «βλέπει» για το 2016 η TUI για την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Μπορεί ο κλάδος του τουρισμού στην ανατολική Μεσόγειο -και ιδίως σε χώρες όπως η Τουρκία- να ″φλέγεται″ λόγω των αρνητικών εξελίξεων στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή και να χάνει διαρκώς μερίδια, αλλά η Ελλάδα αναμένεται να κλείσει το 2016 με μονοψήφιο ποσοστό αύξησης των αφίξεων, παρ’ ότι δεν θα είναι τόσο ωφελημένη από τις εξελίξεις όσο η Ισπανία.

Τα παραπάνω, προκύπτουν από δηλώσεις του περιφερειακού διευθυντή Ανατολικής Μεσογείου της TUI Destination Services Μιχαήλ Μαυρόπουλου, με την ευκαιρία του συνεδρίου Τουρισμού, με τίτλο ″Βόρεια Ελλάδα, 365 ημέρες τουρισμός″, που διοργανώνουν σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, τα πέντε διμερή επιμελητήρια όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Σε χώρες όπως η Τουρκία οι ακυρώσεις φτάνουν το 40%. Εμείς δεν πήραμε ποσοστό από αυτές τις ακυρώσεις, αφού αυτές πάνε στην Ισπανία» σημείωσε ο Μιχαήλ Μαυρόπουλος, ο οποίος έχει υπό την εποπτεία του 13 χώρες.

Πρόσθεσε ότι οι αφίξεις στην Ελλάδα αναμένεται να παρουσιάσουν φέτος μονοψήφιο ρυθμό ανάπτυξης, ″σε περίπτωση που δεν επηρεαστούμε από κάποιο άλλο γεγονός″, ενώ εξέφρασε την ελπίδα η κατάσταση να βελτιωθεί μέσω των late bookings (καθυστερημένων κρατήσεων). Πολύ καλά αναμένεται να τα πάει η Κύπρος, με διψήφιο ποσοστό αύξησης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η TUI επενδύει πλέον στα θεματικά ξενοδοχεία (π.χ, για οικογένειες, ζευγάρια, ευεξία, αθλητισμό), καθώς σε αυτά βρίσκεται το μέλλον, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό της εταιρείας που εκπροσωπεί. Υπενθυμίζεται ότι η TUI εξυπηρετεί 30 εκατ. πελάτες σε 31 χώρες και 180 προορισμούς.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.