Quantcast
Β. Κορκίδης: Οι δανειστές δεν θέλουν να περάσουμε στην επόμενη φάση - enikonomia.gr
share

Β. Κορκίδης: Οι δανειστές δεν θέλουν να περάσουμε στην επόμενη φάση

δημοσιεύτηκε:

Την έντονη ανησυχία του για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα εκφράζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης και καλεί την κυβέρνηση «να μην αποδεχθεί νέα δημοσιονομικά μέτρα και να μην υποκύψει στις υπερβολικές απαιτήσεις περαιτέρω μείωσης των ασφαλιστικών και κοινωνικών παροχών, καθώς και στα διάφορα σενάρια μεταβολής του ΦΠΑ».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, «είναι προφανές ότι οι δανειστές επιδιώκουν κάτι περισσότερο από την προληπτική γραμμή στήριξης, όταν μετά από τόσες θυσίες μας ζητούν άλλες τόσες και μάλιστα στο παρά πέντε». «Μέχρι τώρα το μόνο που φαίνεται να θέλουν και δέχονται είναι να διαπραγματευτούμε την ήττα μας», παρατηρεί.

Ο κ. Κορκίδης σημειώνει πως η τρόικα πρέπει να καταλάβει ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλες επιβαρύνσεις και είναι προς το συμφέρον όλων να βρεθεί μια ρεαλιστική λύση. Τονίζει μάλιστα ότι για την τρόικα «διαπραγμάτευση» είναι μόνο η πλήρης ταύτιση με τις θέσεις της.

«Εμείς θέλουμε, αλλά δεν μπορούμε και οι δανειστές που μπορούν δεν θέλουν να περάσουμε άμεσα στην επόμενη φάση», συμπληρώνει και επισημαίνει ακόμη: «Η αγωνία μας και η αβεβαιότητα για το αύριο, δυστυχώς, παρατείνονται όπως φαίνεται μαζί με το Μνημόνιο.

Καταλήγοντας, ο κ. Κορκίδης αναφέρει ότι «το θρίλερ της σύγκλισης μέχρι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, κινδυνεύει να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στην οικονομία, στο εμπόριο και στη λειτουργία της αγοράς».

«Λίγες εβδομάδες πριν τις γιορτές», συνεχίζει, «το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι να ενταθεί η ανασφάλεια του καταναλωτικού κοινού, να μειωθεί η εμπορική κίνηση και να επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο η ρευστότητα των επιχειρήσεων στην αγορά».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.