Quantcast
Βαλαβάνη: Στα 45 εκατ. ευρώ τα έσοδα από τη ρύθμιση με προκαταβολή φόρου - enikonomia.gr
share

Βαλαβάνη: Στα 45 εκατ. ευρώ τα έσοδα από τη ρύθμιση με προκαταβολή φόρου

δημοσιεύτηκε:

Μέχρι τις 6 Ιουνίου είχαν εισπραχθεί 45 εκατ. ευρώ από όσους μπήκαν στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών με προκαταβολή μέρους της οφειλής, ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.

Η κυρία Βαλαβάνη απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Χάρη Θεοχάρη, σχετικά με την παράταση της προθεσμίας εφαρμογής της ρύθμισης για την εφάπαξ εξόφληση μέρους της οφειλής προς την εφορία με ταυτόχρονη μείωση των προσαυξήσεων της

Όπως σημείωσε η κυρία Βαλαβάνη, από τους πολίτες που εντάχθηκαν σε αυτή τη ρύθμιση, μόνο το 20% είχαν ενταχθεί νωρίτερα σε κάποια ρύθμιση.

Η υπουργός επισήμανε ότι είναι σωστό πως πρέπει να υπάρξει φορολογική κουλτούρα, αλλά στην παρούσα φάση, που είναι τεράστιος ο αριθμός των φορολογούμενων με ληξιπρόθεσμα χρέη, είναι απαραίτητες οι ρυθμίσεις. Εξάλλου, σημείωσε ότι με το νέο φορολογικό νόμο θα υπάρξει ένα μπόνους για τους συνεπείς φορολογούμενους.

Η κυρία Βαλαβάνη έκανε έκκληση «όσο το δυνατόν περισσότεροι οφειλέτες να μπουν στην παράταση της ρύθμισης μέχρι τις 26 Ιουνίου που λήγει».

 

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.