Quantcast
Βαλαβάνη: Στο δεύτερο εξάμηνο του 2015 η νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος - enikonomia.gr
share

Βαλαβάνη: Στο δεύτερο εξάμηνο του 2015 η νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος

δημοσιεύτηκε:

Στο δεύτερο εξάμηνο θα νομοθετήσει η κυβέρνηση τη νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος, η οποία θα έχει αφορολόγητο ποσό 12.000 ευρώ και πολλά κλιμάκια, ώστε να φέρουν τα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα το μεγαλύτερο φορολογικό βάρος, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη στη Βουλή, στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Η κυρία Βαλαβάνη είπε, επίσης, ότι η νέα κλίμακα θα είναι ενιαία, που σημαίνει ότι όλα τα εισοδήματα – από εργασία, εμπορική ή επαγγελματική δραστηριότητα και έσοδα από ενοίκια – θα φορολογούνται με την ίδια κλίμακα. Οι αλλαγές θα ισχύσουν από τα εισοδήματα του 2015

Η κυρία Βαλαβάνη προανήγγειλε, επίσης, την άρση του περιορισμού –  για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων – ότι το ληξιπρόθεσμο χρέος πρέπει να είναι μικρότερο από 1 εκατ. ευρώ. 

Όπως είπε η υπουργός, οι ρυθμίσεις που εφαρμόσθηκαν στο παρελθόν ήταν αναποτελεσματικές,καθώς μόνο 198.000 οφειλέτες είχαν ενταχθεί σε αυτή και το συνολικό ποσό που έχει διακανονισθεί φθάνει μόνο στα 2 δισ. ευρώ σε ένα σύνολο ληξιπρόθεσμων πάνω από 72 δισ. ευρώ.

Η κυρία Βαλαβάνη κάλεσε τους φορολογούμενους να πληρώσουν την τελευταία δόση του Φεβρουαρίου για τον ΕΝΦΙΑ, όπως και τη δόση του Ιανουαρίου για όσους δεν την έχουν καταβάλει. Τους ζήτησε, επίσης, να πληρώσουν μαζί με τον ΦΠΑ του Φεβρουαρίου και τον ΦΠΑ του Ιανουαρίου. Επίσης, κάλεσε όσους έχουν ληξιπρόθεσμα να ενταχθούν στη ρύθμιση.  

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.