Quantcast
Βαρουφάκης: Θα ισχύουν συντελεστές ΦΠΑ 15% και 6,5% για αγορές με κάρτα - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης: Θα ισχύουν συντελεστές ΦΠΑ 15% και 6,5% για αγορές με κάρτα

δημοσιεύτηκε:

Οι αλλαγές στη φορολογία ΦΠΑ που προτείνει η κυβέρνηση δεν θα γίνουν πριν την 1η Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, προσθέτοντας ότι η πρόταση προβλέπει δύο συντελεστές:

– Έναν συντελεστή 6,5% για τα τρόφιμα, τα φάρμακα, το βιβλία και τις εφημερίδες και

– Έναν συντελεστή 15% για όλα τα υπόλοιπα προιόντα και υπηρεσίες.

Οι δύο αυτοί συντελεστές θα αυξάνονται κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες – στο 9,5% και στο 18% – εάν η πληρωμή δεν γίνεται με πιστωτική κάρτα, αλλά με μετρητά. Όπως διευκρίνησε ο υπουργός σε ερώτηση που έκανε ο Νίκος Χατζηνικολάου, για τις κατηγορίες που δεν υπάρχει φοροδισφυγή, όπως για παράδειγμα τα τιμολόγια της ΔΕΗ, δεν θα χρειάζεται η πληρωμή με κάρτας, δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση θα είναι 15% ούτως ή άλλως.

Για τα νησιά, ο υπουργός είπε ότι δικαιούνται τους χαμηλότερους συντελεστές σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα και πρόσθεσε ότι οι κάτοικοί τους θα έχουν τη δυνατότητα με τις αποδείξεις των αγορών που κάνουν, να παίρνουν πίσω τη διαφορά του ΦΠΑ.

Από την πλευρά των δανειστών, είπε ο κ. Βαρουφάκης, αρχικά θεωρήθηκε τέλεια η πρόταση της κυβέρνησης, αλλά ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί και ελπίζει σε σύντομη συμφωνία για το θέμα.  

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.