Quantcast
Βαρουφάκης: Δεν θα μειωθεί το πλαφόν των 60 ευρώ στις αναλήψεις - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης: Δεν θα μειωθεί το πλαφόν των 60 ευρώ στις αναλήψεις

δημοσιεύτηκε:

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης το ενδεχόμενο να μειωθεί στα 20 ευρώ το όριο των 60 ευρώ, που έχει τεθεί για τις αναλήψεις. Ο κ. Βαρουφάκης, ξεκαθάρισε  ότι «δεν τίθεται τέτοιο θέμα».

Τραπεζικές πηγές δεν επιβεβαίωναν από νωρίς τα εν λόγω σενάρια, όμως η ανησυχία ήταν μεγάλη και τα σενάρια έδιναν και έπαιρναν, όσο βρισκόταν σε εξέλιξη η σύσκεψη του Γ. Βαρουφάκη και των διοικήσεων των τραπεζών στο υπουργείο Οικονομικών.

Τα εν λόγω σενάρια τροφοδοτήθηκαν αρχικώς από την έντονη ανησυχία των αρμόδιων τραπεζικών αρχών ενόψει της προσπάθειας να ανοίξουν οι τράπεζες είτε την Τετάρτη είτε την Πέμπτη, με στόχο την καταβολή των συντάξεων για τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτα.

Η δήλωση του υπουργού Οικονομικών, έγινε μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τους τραπεζίτες, όπου εξετάστηκε το θέμα των συντάξεων.

Μάλιστα, σύμφωνα διαρροές από την σύσκεψη του κ. Βαρουφάκη με τους τραπεζίτες, τέθηκε στη συζήτηση το θέμα να αυξηθεί το πλαφόν της ανάληψης 60 ευρώ, για όσους προσέλθουν στα γκισέ των τραπεζών. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν χθες στην εκπομπή “στον ενικό” με τον Νίκο Χατζηνικολάου στο Star, το όριο των αναλήψεων ημερησίως για τους συνταξιούχους στα γκισέ μπορεί να φθάσει στα 120 ευρώ την Τετάρτη, 240 την Πέμπτη και 360 την Παρασκευή..

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.