Quantcast
Βαρουφάκης: Δεν υπάρχει λόγος να μη συμφωνήσουμε στο αυριανό Eurogroup - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης: Δεν υπάρχει λόγος να μη συμφωνήσουμε στο αυριανό Eurogroup

δημοσιεύτηκε:

“Δεν υπάρχει λόγος να μη συμφωνήσουμε αύριο στο Eurogroup”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Αντένα, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν αποτελεί πρόβλεψη για την έκβαση του κρίσιμου συμβουλίου. «Πρέπει να αποφύγουμε ένα αποτέλεσμα, για το οποίο δεν θα μας καταδικάσει η ιστορία», είπε.
Απαντώντας στην ερώτηση, αν θα δοθεί και άλλος χρόνος στην Ελλάδα στην περίπτωση που δεν υπάρξει αύριο συμφωνία, ο υπουργός είπε ότι ελπίζει «να συνεχισθούν οι προσπάθειες μέχρι να βρεθεί κοινός τόπος».
Ο κ, Βαρουφάκης παραδέχθηκε ότι και η κυβερνητική πρόταση αποτελεί ένα πολύ σκληρό σύνολο μέτρων, ενώ κατηγόρησε τους δανειστές για την αντιδημοκρατική τακτική να επιβάλλουν στην Ελλάδα όχι μόνο νέα λιτότητα, αλλά και να θέλουν να την επιρρίψουν και πάλι στις πλάτες των συνταξιούχων και των εργαζομένων, αντίθετα με την αναδιανεμητική πρόταση της κυβέρνησης.
«Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε τα σκληρά μέτρα των δανειστών», τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κανείς ειδικός που θα μπορούσε να τον συμβουλεύσει να υπογράψει μία συμφωνία που θα καταδίκαζε την Ελλάδα και τους επόμενους μήνες, καθώς η πρόταση των δανειστών δεν δίνει βιώσιμη λύση στο πρόβλημα της χρηματοδότησης και του χρέους.
Ο υπουργός επιβεβαίωσε την ανάλγητη και αδιάλλακτη στάση του Σόιμπλε, χωρίς να τον αναφέρει, ενώ επιβεβαίωσε τα χθεσινά δημοσιεύματα για τη στάση του στο Eurogroup. Ενώ οι εκπρόσωποι των δανειστών μας είχαν προσθέσει και άλλα σκληρά μέτρα, είπε ο υπουργός, πέντε – έξι υπουργοί στο Eurogroup χαρακτήρισαν την πρότασή τους πολύ ελαστική για την Ελλάδα.
Για τον Βαρουφάκη η τελική συμφωνία θα πρέπει να περιλαμβάνει και τη ρύθμιση του χρέους (και να μην περιλαμβάνει τα σκληρά μέτρα των δανειστών), ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να εγκριθεί η συμφωνία μέσα από εκλογές ή δημοψήφισμα.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.