Quantcast
Βαρουφάκης: Επέστρεψαν καταθέσεις 700 εκατ. ευρώ μετά τη συμφωνία - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης: Επέστρεψαν καταθέσεις 700 εκατ. ευρώ μετά τη συμφωνία

δημοσιεύτηκε:

Καταθέσεις, συνολικού ύψους περί τα 700 εκατ. ευρώ, επέστρεψαν στις ελληνικές τράπεζες χθες,σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι «περί τα 700 εκατ. ευρώ επέστρεψαν στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων».

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι υπολογίζει πως η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα βοηθήσει την Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία τον επόμενο μήνα, όταν δεν θα έχει χρήματα για να εξυπηρετήσει το χρέος της. 

Το ελληνικό δημόσιο πρέπει να αποπληρώσει δάνειο του ΔΝΤ τον Μάρτιο και ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να δώσει τα 2 δισ. ευρώ –  που οφείλει στην Ελλάδα από τα κέρδη που είχε από ελληνικά ομόλογα –  ως μερική αποπληρωμή στο ΔΝΤ. “Σας δίνω πράδειγμα, τίπτε δεν έχει αποφασισθεί. Αυτό είναι ποσό που μας οφείλεται. Είναι δικά μας χρήματα”, τόνισε ο υπουργός. 

“Είμαι αρκετά βέβαιος ότι δεν θα έχουμε ταμειακό πρόβλημα, επειδή προσπαθήσαμε πολύ σκληρά στις μακρές συζητήσεις με τους εταίρους μας, τους θεσμούς να φθάσουμε σε αυτό το στάδιο””, δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας: “Δυσκολεύομαι να φαντασθώ ότι η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα μας αφήσουν να σκοντάψουμε σε ένα σχετικά μικρό ταμειακό πρόβλημα”. 

Ο κ. Βαρουφάκης θεωρεί άδικη την κριτική της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ότι οι μεταρρυθμίσεις που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση στους θεσμούς δεν είναι πολύ συγκεκριμένες. “Μας ζητήθηκε να στείλουμε ένα τρισέλιδο έγγραφο και στείλαμε ένα πεντασέλιδο το Σαββατοκύριακο”, τόνισε. 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.