Quantcast
Βαρουφάκης: Γελασμένοι όσοι νομίζουν πως ξέρουν τι σημαίνει Grexit - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης: Γελασμένοι όσοι νομίζουν πως ξέρουν τι σημαίνει Grexit

δημοσιεύτηκε:

Η ρευστότητα «στεγνώνει» στην Ελλάδα, επειδή η προηγούμενη κυβέρνηση με ανεύθυνο τρόπο μίλησε για bank run και η ίδια η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα έσπευσε να σταματήσει να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στην εκδήλωση του Brookings Institute στην Ουάσιγκτον.

Η ΕΚΤ, μάλιστα, έβαλε και νέους περιορισμούς στη συνέχεια, ενώ μετά έρχονταν από την Ευρώπη και μας έλεγαν ότι έχετε πρόβλημα ρευστότητας που πρέπει να αντιμετωπίσετε, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι δεν είναι αυτός τρόπος με τον οποίο θα έπρεπε να λειτουργεί η Ευρωζώνη. Και επέκρινε όσους μιλούν γα έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Όσοι λένε ότι γνωρίζουν τις συνέπειες που θα είχε ένα Grexit, είναι γελασμένοι, τόνισε με νόημα ο υπουργός.

Ο Βαρουφάκης είπε ότι η κυβέρνηση θα κάνει συμβιβασμούς, αλλά δεν είναι διατεθειμένη να παραδοθεί. Η κυβέρνηση θέλει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων της και είναι διατεθειμένη να δεχθεί μέτρα που προτείνονται από το Βερολίνο ή τις Βρυξέλλες, αρκεί να έχουν λογική, τόνισε. Πρέπει και οι εταίροι να δεχθούν, όμως, ότι το πρόγραμμα που εφαρμόσθηκε είχε πολλά προβλήματα.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, ο υπουργός είπε ότι ο διαχωρισμός της σε επιμέρους θεματικές και η παραπομπή της συνολικής διαπραγμάτευσης για τον Ιούνιο που θα αποφασισθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα είναι απαραίτητη. Και τόνισε, ότι με την ολοκλήρωση της συμφωνία θα υπάρξει τόσο μεγάλη ανακούφιση που το κλίμα στην ελληνική οικονομία θα βελτιωθεί άρδην.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.