Quantcast
Βαρουφάκης: Η Ισπανία πρέπει να φροντίσει για την περιφέρεια της Ευρωζώνης - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης: Η Ισπανία πρέπει να φροντίσει για την περιφέρεια της Ευρωζώνης

δημοσιεύτηκε:

Στη δημιουργία “μετώπου” των περιφερειακών χωρών της Ευρωζώνης εξακολουθεί να ελπίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση που είχε στη Μαδρίτη με τον Ισπανό ομόλογό του Λουίς ντε Γκίνδος. 

“Ο κ. ντε Γκίνδος ήταν σαφέστατος, όπως ήμουν και εγώ μαζί του. Είμαστε υπουργοί Οικονομικών δύο χωρών – μελών της Ευρωζώνης. Δεν συνομιλούσαμε ως πολιτικοί, συνομιλούσαμε ως υπουργοί Οικονομικών που εκπροσωπούν το 100% του λαού  των δύο χωρών. Δύο χώρες και δύο λαοί, οι οποίοι έχουν υποχρέωση απέναντι στην ιστορία τους να διαπραγματευτούν μια καλή θέση της περιφέρειας εντός μιας αναπτυσσόμενης Ευρώπης που λειτουργεί ως χώρος κοινής ευημερίας για όλους τους λαούς”, δήλωσε ο Βαρουφάκης.

Ο υπουργός πρόσθεσε: “Καλύψαμε μια σειρά από ζητήματα, τα βραχυπρόθεσμα ζητήματα που όλοι γνωρίζουν σε σχέση με τη ρευστότητα, τη μεσοπρόθεσμη διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Και το πιο σημαντικό από όλα, τη μακροπρόθεσμη διαδικασία η οποία θα φέρει την Ελλάδα στην ανάπτυξη μέσα από μια διαδικασία ανάκαμψης, επενδύσεων και ουσιαστικής μεταβολής του κλίματος των τελευταίων πέντε ετών της βαθιάς αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης”.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.