Quantcast
Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει νέο μνημόνιο - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει νέο μνημόνιο

δημοσιεύτηκε:

Η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμιστικό πακέτο, αλλά δεν συνιστούν μεταρρυθμίσεις οι περικοπές στις συντάξεις ή η αύξηση των τιμών των φαρμάκων, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε ομιλία του με θέμα “Το μέλλον της Ελλάδας στην ΕΕ” στο Ίδρυμα Hans Boeckler, στο Βερολίνο, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει μνημόνιο.

“Παρακαλούμε, επιτρέψτε μας να κάνουμε τη δουλειά μας, να μεταρρυθμιστούμε. Διότι αν στύψετε τον λαό σε σημείο δυστυχίας, δεν θα κάνουμε ποτέ μεταρρυθμίσεις. Αυτή η κυβέρνηση έχει την δυνατότητα να πείσει τον κόσμο ότι χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις (…) Δεν περιμένουμε να σας αρέσουμε. Αλλά δεν είμαστε διεφθαρμένοι. Χρησιμοποιήστε μας για να αντιμετωπίσετε την διαφθορά στην Ελλάδα (…) Είμαστε διατεθειμένοι να εφαρμόσουμε μεταρρυθμίσεις. Αλλά λείπει ένα συστατικό, η ελπίδα”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην αρχή και στα αίτια της κρίσης και, χρησιμοποιώντας την ιστορία του Τζίτζικα και του Μέρμηγκα, τόνισε ότι τζιτζίκια υπάρχουν παντού, όπως και μυρμήγκια και πρόσθεσε ότι σε αυτή την κρίση, τα τζιτζίκια βρήκαν ασφαλές καταφύγιο, ενώ τα μυρμήγκια εκλήθησαν να πληρώσουν την διάσωση.

Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι οι προτάσεις των θεσμών αναφέρονται σε οικονομικά ανέφικτα νούμερα, όπως η πρόβλεψη για την ανάπτυξη και τα πρωτογενή πλεονάσματα και επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται υψηλότερους φόρους, αλλά αποτελεσματικό σύστημα είσπραξής τους.

Κάλεσε μάλιστα τους εταίρους να βοηθήσουν στην δημιουργία ανεξάρτητης υπηρεσίας και να συμβάλουν με την διάθεση ειδικευμένου προσωπικού, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η λύση μπορεί να επιτευχθεί σε μια νύχτα και να σημάνει και την οριστική λήξη της κρίσης.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.