Quantcast
Βαρουφάκης: Ήθελα να ήμουν καγκελάριος της Γερμανίας - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης: Ήθελα να ήμουν καγκελάριος της Γερμανίας

δημοσιεύτηκε:

Την καρέκλα της Άνγκελα Μέρκελ… ονειρεύεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο των Financial Times, για το ποια δουλειά από όλες στην Ευρώπη θα ήθελε να κάνει, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε θα ήθελε να είναι καγκελάριος της Γερμανίας. «Εννοείται πως θα ήθελα να ήμουν καγκελάριος της Γερμανίας. Θα έπρεπε να φρεσκάρω τα γερμανικά μου», τόνισε χαρακτηριστικά, παρουσιάζοντας μάλιστα και το «σχέδιό» του για τη γερμανική οικονομία!

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ είπε ότι θα θέσπιζε ένα πλάνο τεσσάρων σημείων, για την ενίσχυση της οικονομίας της ευρωζώνης. Αυτό θα περιελάμβανε ένα ταμείο φτώχειας, το οποίο θα υποστηριζόταν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ στα σχέδιά του θα ήταν να κάνει την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να «ξεχυθεί» σε επενδύσεις στην «πράσινη» ενέργεια, τεχνολογικές start-ups και επιχειρήσεις του μέλλοντος.

Μιλώντας στο ίδιο συνέδριο ο κ. Βαρουφάκης αποκάλεσε τον Φρανσουά Ολάντ  «αποκύημα της συλλογικής μας φαντασίας», ενώ είπε ότι «θα έμπαινα στον πειρασμό για να ψηφίσω για το Brexit, αλλά δεν θα το έκανα», αν είχε το δικαίωμα ψήφου στο δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, το οποίο αναμένεται να γίνει μέσα στο 2016.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.