Quantcast
Βαρουφάκης και ΕΚΤ διαψεύδουν ότι θα κλείσουν τη Δευτέρα οι τράπεζες-Πληροφορίες για έκτακτη χρηματοδότηση από τον ELA - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης και ΕΚΤ διαψεύδουν ότι θα κλείσουν τη Δευτέρα οι τράπεζες-Πληροφορίες για έκτακτη χρηματοδότηση από τον ELA

δημοσιεύτηκε:

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης διέψευσε ότι οι τράπεζες μπορεί να μείνουν κλειστές τη Δευτέρα, όπως άφηνε να εννοηθεί δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters. 

“Διαψεύδω μετά βδελυγμίας οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι αυτές οι δήθεν διαρροές από το Eurogroup κάνουν μόνο κακό. 

Προηγουμένως, την πληροφορία αυτή είχε διαψεύσει και η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο twitter ο δημοσιογράφος των Financial Times. Peter Spiegel.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ρώτησε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, αν θα μπορούν να ανοίξουν οι ελληνικές τράπεζες αύριο και ότι ο Κερέ του απάντησε “αύριο ναι, για τη Δευτέρα δεν ξέρω”. 

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βρίσκεται σε ετοιμότητα για να χορηγήσει ρευστότητα μέσω του μηχανισμού ELA στις ελληνικές τράπεζες, ύψους έως 3 δισ. ευρώ, κατόπιν σχετικού αιτήματος από την ΤτΕ. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.