Quantcast
Βαρουφάκης: Νέα δέσμη 7-8 προτάσεων τις επόμενες ημέρες - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης: Νέα δέσμη 7-8 προτάσεων τις επόμενες ημέρες

δημοσιεύτηκε:

Μία νέα δέσμη επτά – οκτώ προτάσεων θα καταθέσει η κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα στους θεσμούς – στο πλαίσιο των τεχνικών συζητήσεων που θα αρχίσουν την Τετάρτη – οι οποίες θα αφορούν την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ενώ θα ακολουθούν και άλλες δέσμες προτάσεων τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στις Βρυξέλλες.Ο ίδιος αναφέρθηκε στο θέμα του καθορισμού των τιμών (transfer pricing) στην περίπτωση διεθνών επιχειρηματικών ομίλων,

Στόχος, όπως είπε, είναι να έχουμε πολύ γρήγορα αποτελέσματα, ακόμη και πριν από τις 20 Απριλίου, ενώ τόνισε ότι από τη στιγμή που θα υπάρξει αυτή η διαδικασία θα διασφαλισθεί και η ρευστότητα που χρειάζεται η Ελλάδα. 

Ο υπουργός δήλωσε ότι τεχνικά κλιμάκια των δανειστών θα μπορούν να επισκέπτονται τα υπουργεία στην Ελλάδα για να παίρνουν τα στοιχεία που χρειάζονται, αλλά δεν θα επιτρέψουμε να μπαίνει στα υπουργεία η τρόικα που επέβαλε την πολιτική της.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον σάλο που προκλήθηκε από τη δήλωση του σε ιταλική εφημερίδα σχετικά με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, ο κ. Βαρουφάκης επέμεινε ότι πρόκειται περί κιτρινισμού της εφημερίδας. Μου τέθηκε, είπε, μία καθαρά υποθετική ερώτηση, που βασιζόταν στην υπόθεση ότι η Ευρωζώνη θα απορρίψει όλες τις προτάσεις μας. Αυτή η υπόθεση προφανώς, είπε, δεν ισχύει. Θέμα δημοφηφίσματος, είπε, δεν υπάρχει και τόνισε ότι είναι αρνητική ακόμη και η συζήτηση για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. 

Όσον αφορά τις επικρίσεις αξιωματούχων της Ευρωζώνης ότι η ελληνική κυβέρνηση προχωρά σε μονομερείς ενέργειες, ο υπουργός είπε ότι δεν υπάρχει καμία όρεξη για μονομερείς κινήσεις, αλλά πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ζητά την άδεια των θεσμών για το παραμικρό. Θα συζητάμε με τους θεσμούς, προόσθεσε, τις ενέργειες που έχουν επίπτωση στη δημοσιονομική ισορροπία, τη χρηματοπιστωτική ισορροπία και την ανάπτυξη (βέβαια η συντριπτική πλειονότητα των οικονομικών μέτρων έχουν επιπτώσεις στο τρίπτυχο αυτό). 

Σχετικά με δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για λογομαχία του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι ο Σόιμπλε  δεν του έχει επιτεθεί ποτέ. Μου ζήτησε, είπε, κάποιες πληροφορίες και τις έδωσα 

Τέλος, ο υπουργός είπε ότι η Ελλάδα θα καλύψει το χρέος της πλήρως και προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ και όλους τους πιστωτές, προσθέτοντας ότι είναι σωστό να γίνει μία συζήτηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.