Quantcast
Βαρουφάκης: Οι γραμμές άμυνας του Τσίπρα για να αντιμετωπίσει το «τσουνάμι πόνου» - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης: Οι γραμμές άμυνας του Τσίπρα για να αντιμετωπίσει το «τσουνάμι πόνου»

δημοσιεύτηκε:

Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι καλείται να εφαρμόσει το πιο «τοξικό» μνημόνιο και η μόνη ελπίδα είναι το «παράλληλο πρόγραμμα» υποστηρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι κινείται σε πολύ επικίνδυνο έδαφος, έχοντας να εφαρμόσει ένα δημοσιονομικό πρόγραμμα που δεν μπορεί να επιτύχει και μια μεταρρυθμιστική ατζέντα που απεχθάνονται οι υπουργοί του.

Ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ετοιμάζει δύο γραμμές άμυνας για να αντιμετωπίσει το επερχόμενο «τσουνάμι πόνου». Η πρώτη είναι να πιέσει την τρόικα να εκπληρώσει την υπόσχεση της για την έναρξη των διαπραγματεύσεων σχετικά με την ελάφρυνση χρέους, μόλις εφαρμοστούν τα υφεσιακά μέτρα. Η δεύτερη γραμμή άμυνας βασίζεται στην υπόσχεση για μια «παράλληλη» ατζέντα που θα έχει στόχο να περιορίσει τις επιπτώσεις από το πρόγραμμα της τρόικας.

Όσον αφορά την πρώτη γραμμή άμυνας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κερδίσει μια κάποια ελάφρυνση του χρέους, αλλά όχι όσο μεγάλη θα έπρεπε.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.