Quantcast
Βαρουφάκης: Σημασία έχει η απομείωση του χρέους και όχι πώς θα ονομασθεί αυτή - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης: Σημασία έχει η απομείωση του χρέους και όχι πώς θα ονομασθεί αυτή

δημοσιεύτηκε:

Σημασία έχει η ουσία και όχι το πώς θα ονομάσουμε τη λύση για απομείωση του χρέους και επιστροφή στην ανάπτυξη, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μετά τη συνάντησή του με τον Ιταλό ομόλογό του Πιερ Κάρλο Πάντοαν, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εξεύρεση λύσης.

Με τη δήλωση αυτή, ο υπουργός απαντά και σήμερα στις αιτιάσεις ότι η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την επιδίωξή της για “κούρεμα” του ελληνικού χρέους. 

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε: «Θα χρησιμοποιήσουμε όποια εργαλεία χρειάζεται για να μειώσουμε το χρέος για να γίνει βιώσιμη η οικονομία και να σταματήσει η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση».

Ο υπουργός χαρακτήρισε εξαιρετικά χρήσιμη τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογό του, προσθέτοντας ότι συζητήθηκε ο «οδικός χάρτης» για τα επόμενα χρόνια, αλλά και θέματα που τέθηκαν στις συναντήσεις που είχε στο Παρίσι και το  Λονδίνο και τα οποία θα εξεταστούν στις συναντήσεις που θα έχει αύριο με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και μεθαύριο στο Βερολίνο με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.