Quantcast
Μπάρτλε: Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο - Τι είπε για τις επενδύσεις και τους μισθούς - enikonomia.gr
share

Μπάρτλε: Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο – Τι είπε για τις επενδύσεις και τους μισθούς

δημοσιεύτηκε:

«Η ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος το περασμένο καλοκαίρι αποτελεί μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα. Γνωρίζουμε ότι οι Έλληνες υπέστησαν πολλά, τις επιπτώσεις στον ελληνικό λαό, ωστόσο αν δει κανείς το πρωτογενές πλεόνασμα θα διαπιστώσει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Μπορεί να μην έχει φτάσει ακόμα στο σημείο να μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές, ωστόσο η γενική άποψη, όχι μόνο στην Γερμανία, αλλά και στην Ευρώπη είναι ότι υπάρχουν σημαντικές προοπτικές για την ελληνική οικονομία. Βασικές προϋποθέσεις για να έρθουν επενδυτές στην Ελλάδα, για να καταστεί η χώρα ελκυστική στις ξένες επενδύσεις, είναι η εμπιστοσύνη στο κράτος και στο θεσμικό πλαίσιο, η νομική ασφάλεια, η ταχύτητα στις αδειοδοτήσεις, η αξιοπιστία των διαδικασιών και η διαφάνεια, ένα αξιόπιστο Κτηματολόγιο», τόνισε ο Ομοσπονδιακός Υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, κ. Νόρμπερτ Μπάρτλε, ο νέος Εντεταλμένος της Καγκελαρίου Μέρκελ για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, μιλώντας στο καθιερωμένο Πρωτοχρονιάτικο δείπνο, που παρέθεσε, απόψε στην Αθήνα, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

«Στηρίζουμε τις προσπάθειες που κάνει Ελλάδα. Αυτό που βλέπουμε στη Γερμανία είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Αυτό που μας ανησυχεί στην Γερμανία και στην Ευρώπη είναι περισσότερο οι εξελίξεις σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, όπως είναι το Brexit, οι εξελίξεις στις χώρες του Βίσεγκραντ ή στην Ιταλία. Αυτά πραγματικά μας προβληματίζουν περισσότερο διότι το ιταλικό τραπεζικό σύστημα δεν θα έλεγε κανείς ότι είναι υγιές και έχει ένα τέτοιο μέγεθος που η κρίση του θα μπορούσε έχει επιπτώσεις σε όλη την Ευρώπη. Γι αυτό είμαστε αισιόδοξοι για την Ελλάδα και προσβλέπουμε στην συνεργασία μαζί της, ώστε να την συνοδεύσουμε σε μια επιτυχημένη πορεία μέσα στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο εντεταλμένος της καγκελαρίου Μέρκελ, .

Ο κ. Νόρμπερτ Μπάρτλε, ο οποίος διαδέχτηκε τον κ. Χανς-Γιόακιμ Φούχτελ, τάχθηκε επίσης υπέρ της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης και της μέτριας αύξησης των μισθών, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα συνεχίσει να ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, της στο πλαίσιο ανοιχτής συζήτησης, στην οποία συμμετείχε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης και την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου.

Σε άλλο σημείο των απαντήσεών του ο κ. Μπάρτλε στάθηκε στο ζήτημα της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, υπογραμμίζοντας ότι καταβάλλεται προσπάθεια από κοινού με τον κ. Γενικό Διευθυντή του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιο Κελέμη, ώστε να δημιουργηθεί στην Πελοπόννησο ένα τοπικό τραπεζικό δίκτυο, το οποίο θα στηρίξει χρηματοδοτικά τις μικρές εταιρείες, στην χρηματοδότηση των οποίων δεν θα συμμετέχει το μεγάλο διεθνές τραπεζικό σύστημα.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.