Quantcast
Βασιλιάουσκας (ΕΚΤ): Αύξηση του QE δεν πρέπει να συζητηθεί πριν τον Δεκέμβριο - enikonomia.gr
share

Βασιλιάουσκας (ΕΚΤ): Αύξηση του QE δεν πρέπει να συζητηθεί πριν τον Δεκέμβριο

δημοσιεύτηκε:

Η ΕΚΤ θα πρέπει να περιμένει τις νέες μακροοικονομικές προβλέψεις τον Δεκέμβριο πριν συζητήσει καν το θέμα της αύξησης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE), δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της, Βίτας Βασιλιάουσκας, στο Bloomberg.

«Πρέπει να περιμένουμε έως τον Δεκέμβριο , δεν νομίζω ότι τον Οκτώβριο θα είμαστε έτοιμοι», σημείωσε ο Βασιλιάουσκας, που είναι επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Λιθουανίας, προσθέτοντας: «Είναι πολύ νωρίς, να συζητήσουμε οτιδήποτε τον Οκτώβριο».

Η επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής είναι προγραμματισμένη για τις 22 Οκτωβρίου και η μεθεπόμενη για τις 3 Δεκεμβρίου, όταν θα η κεντρική τράπεζα θα ανακοινώσει και τις νεότερες προβλέψεις της για την οικονομία της Ευρωζώνης έως το 2017.

Ο Λιθουανός τραπεζίτης ανέφερε ότι, αν και το διεθνές περιβάλλον είναι αβέβαιο, η οικονομία της Ευρωζώνης εκπέμπει ισχυρότερα μηνύματα. «Βλέπουμε ότι το πρόγραμμα QE λειτουργεί μέσα από διάφορα κανάλια. Δεν θεωρώ ότι τώρα είναι η στιγμή που θα έπρεπε καν να συζητήσουμε για κάτι περισσότερο από ότι κάνουμε τώρα. Βρισκόμαστε μόλις στον έβδομο μήνα του προγράμματος», είπε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.