Quantcast
Βενζίνη: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα παρέμβαση στις τιμές των καυσίμων - enikonomia.gr
share

Βενζίνη: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα παρέμβαση στις τιμές των καυσίμων

δημοσιεύτηκε:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο νέας παρέμβασης για την τιμή της βενζίνης.

Ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, τόνισε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί το ζήτημα και δεν αποκλείεται ύστερα από την «πρώτη μικρή παρέμβαση μέσω του fuel pass» να προχωρήσει και σε νέες αποφάσεις. Συγκριμένα τόνισε:

«Για την βενζίνη είναι πανευρωπαϊκό πρόβλημα, όλες οι χώρες έχουν άλλες τιμές και γνωρίζετε ότι έχουμε κάνει μια πρώτη μικρή παρέμβαση μέσω του fuel pass, η οποία έτυχε σημαντικής αποχής από τους πολίτες. Δεν είμαι έτοιμος να ανακοινώσω κάτι περισσότερο. Θα το παρακολουθούμε και θα ανακοινώνουμε τις αποφάσεις μας, όταν και εφόσον είμαστε έτοιμοι»

Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο στο 10.10

Αναφερόμενος στις ευρωπαϊκές παρεμβάσεις στο θέμα του φυσικού αερίου, ο πρωθυπουργός είπε πως «Σας είχα πει το ζήτημα της παρέμβασης στην αγορά φυσικού αερίου είναι περίπλοκη. Είναι σύνθετο ζήτημα η αποσύνδεση της τιμής του φυσικού αερίου, ωστόσο αισθάνομαι μεγαλύτερη δυναμική και κατανόηση του προβλήματος, βλέπω περισσότερους συναδέλφους να πιέζουν και αυτοί για παρεμβάσεις ώστε να μην πληρώνουμε τις παράλογες αυξήσεις. Η παρέμβαση είναι απαραίτητη, αλλά η άμεση ανακούφιση θα έλθει από το εθνικό σχέδιο στήριξης. Αυτό ενδιαφέρει την επιχείρηση, η ανακούφιση».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.