Quantcast
Mπήκαν οι υπογραφές για την παραχώρηση του 24% του ΑΔΜΗΕ - enikonomia.gr
share

Mπήκαν οι υπογραφές για την παραχώρηση του 24% του ΑΔΜΗΕ

δημοσιεύτηκε:

Παρουσία του υπουργού Ενέργειας Γ. Σταθάκη, μπήκαν σήμερα οι υπογραφές στη συμφωνία της ΔΕΗ με την κινεζική State Grid International Development Ltd για την παραχώρηση του 24% του ΑΔΜΗΕ, έναντι τιμήματος 320 εκατ. ευρώ.

Σε δηλώσεις του κατά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας, ο κ Σταθάκης χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη συμφωνία ως ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην πολύ στενή οικονομική σχέση της Ελλάδας με την Κίνα.

Οι μεγάλες αλλαγές στον ενεργειακό τομέα που γίνονται το τελευταίο διάστημα αποτελούν δεσμεύσεις που η κυβέρνηση προσδοκά ότι θα οδηγήσουν σε προσέλκυση επενδύσεων προς όφελος των καταναλωτών και για την προστασία του περιβάλλοντος, σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη.

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση, δε, στο ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον στον τομέα της ενέργειας.

Από μεριάς του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μ. Παναγιωτάκης μιλώντας ως προς τη διαδικασία του διαγωνισμού επισήμανε ότι ολοκληρώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ για τα παγκόσμια δεδομένα, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η όλη υπόθεση θα κλείσει εντός των χρονικών ορίων και συγκεκριμένα έως τα τέλη Μαρτίου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.