Quantcast
Bild: Γιατί δεν επιστρέφουμε στους Έλληνες και τους τόκους; - enikonomia.gr
share

Bild: Γιατί δεν επιστρέφουμε στους Έλληνες και τους τόκους;

δημοσιεύτηκε:

“Γιατί δεν επιστρέφουμε στους Έλληνες και τους τόκους από πάνω; ” διερωτάται η γερμανική εφημερίδα,Bild.

Στην εφημερίδα καταθέτει την κριτική του ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Κλάους Πέτερ Βιλς. “Το 2015 η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα κατήγγειλε όλες τις συμφωνίες. Γι αυτά τα χρόνια η Αθήνα δεν δικαιούται τίποτα. Έσοδα από τα προηγούμενα χρόνια επεστράφησαν όπως συμφωνήθηκε ή μπήκαν σε δεσμευμένους λογαριασμούς. Άλλα εμβάσματα στην Αθήνα και όχι ελαφρύνσεις στους Γερμανούς φορολογούμενους δεν έχουν συμφωνηθεί” τονίζει ο Βιλς στην εφημερίδα.

“Είναι απίστευτο” είναι και ο τίτλος αντίστοιχου σχολίου στην ίδια εφημερίδα. “Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θέλει να σκορπίσει δισεκατομμύρια, αλλά όχι στους Γερμανούς φορολογούμενους που χρηματοδοτούν τεράστια κρατικά πλεονάσματα, αλλά στην Ελλάδα για άλλη μια φορά, δεν το χωρά ανθρώπου νους “υπογραμμίζει ο σχολιαστής της.

“Αυτήν τη φορά πρόκειται για έσοδα από τόκους, που η Bundesbank κατέγραψε, επειδή αγόρασε ελληνικά ομόλογα που βρίσκονταν στην κατηγορία των σκουπιδιών για να διασώσει την Ελλάδα. Δόθηκε σχετική υπόσχεση στην Αθήνα, υπό την προϋπόθεση ότι θα υλοποιήσει όλες τις προϋποθέσεις των δανειστών. Αλλά όλοι ξέρουν ότι η Αθήνα βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά από σχέδια για μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικοποιήσεις και αναδόμηση του κρατικών υπηρεσιών. Μόνο οι πληρωμές από την Ευρώπη γίνονταν πάντα στην ώρα τους. Χαράς ευαγγέλια για το επόμενο κράτος που θα βρεθεί σε κρίση”, καταλήγει ο σχολιαστής της.

Πηγή Πληροφοριών: Deutsche Welle- Βild


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.