Quantcast
"Μπλόκο" στις εταιρείες διαχείρισης για τους πλειστηριασμούς - Στην Επιτροπή της Βουλής το θέμα - enikonomia.gr
share

“Μπλόκο” στις εταιρείες διαχείρισης για τους πλειστηριασμούς – Στην Επιτροπή της Βουλής το θέμα

δημοσιεύτηκε:

Το θέμα των πλειστηριασμών αναμένεται να τεθεί επί τάπητος σήμερα στη συνεδρίαση της Διαρκούς  Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Το παρών στη Βουλή αναμένεται να δώσουν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, το προεδρείο της Ένωσης των Εταιρειών Διαχείρισης  Απαιτήσεων και αρμόδια στελέχη από την Τράπεζα της Ελλάδος και τραπεζών.

Το υπουργείο Οικονομικών δεν αναμένεται, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της “Kontra news” να καταθέσει την τροπολογία με την οποία θα έδινε το δικαίωμα στις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων (servisers) να διενεργούν πλειστηριασμούς στη  χώρα μας, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθεί το τσουνάμι των πλειστηριασμών από τον Μάρτιο του 2023.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν έκανε το χατίρι των ξένων και εγχώριων επενδυτών, αντιθέτως τους ζητάει αντί για πλειστηριασμούς ή μάλλον πριν φτάσουν τα πράγματα εκεί, να προχωρήσουν σε περισσότερες νέες ρυθμίσεις ώστε οι υπερχρεωμένοι δανειολήπτες να έχουν ευκαιρία να κρατήσουν την περιουσία τους.

Τώρα όλοι περιμένουν την απόφαση του Αρείου Πάγου, που αναμένεται προς την αρχή του Φθινοπώρου του 2023.

Τι προβλέπει ο νόμος

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τον νόμο οι εταιρείες  διαχείρισης δανείων δεν μπορούν να διενεργούν πλειστηριασμούς και άλλες ενέργειες. Ωστόσο έως σήμερα λειτουργούν ως πραγματικοί  κάτοχοι δανείων και προχωρούν ακόμη και σε πλειστηριασμούς κατά παράβαση νόμου.

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.