Quantcast
Bloomberg: Αναμένεται μείωση του πληθωρισμού της Ευρωζώνης στο 0,1% - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Αναμένεται μείωση του πληθωρισμού της Ευρωζώνης στο 0,1%

δημοσιεύτηκε:

Στο 0,1% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Αύγουστο, καθώς μειώθηκαν οι τιμές του πετρελαίου, προκαλώντας ανησυχίες σε ορισμένους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η αύξηση των τιμών καταναλωτή είχε ανέλθει και τον Ιούλιο στο 0,1%μ σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της Γερμανίας.

Η μείωση των τιμών των πρώτων υλών και η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας επηρεάζουν τον πληθωρισμό στις 19 χώρες της Ευρωζώνης, ενώ η ΕΚΤ δυσκολεύεται να τον αυξήσει προς τον στόχο της που είναι λίγο κάτω από το 2%. 

Τα στοιχεία για το σύνολο της Ευρωζώνης, που θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα, αναμένεται να δείξουν επιβράδυνση του πληθωρισμού στο 0,1%. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής.

Το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Πέτερ Πρετ και ο αντιπρόεδρος της Βίτορ Κονστάντσιο δήλωσαν αυτή την εβδομάδα ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να δράσει, εάν διαπιστωθεί μία σημαντική μετατόπιση των κινδύνων σχετικά με τον πληθωρισμό. Ο Πρετ προειδοποίησε ότι οι πρόσφατες εξελίξεις κάνουν δυσκολότερο το έργο για την επίτευξη του στόχου για τον πληθωρισμό.

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.