Quantcast
Bloomberg: Η Ελλάδα της κρίσης παραμένει top προορισμός για τους πλούσιους τουρίστες - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Η Ελλάδα της κρίσης παραμένει top προορισμός για τους πλούσιους τουρίστες

δημοσιεύτηκε:

Η «πληγωμένη» από την κρίση Ελλάδα αποτελεί ακόμη δημοφιλή προορισμό για τους τουρίστες υψηλού εισοδήματος, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Ελλάδα, βάσει έρευνας της Switchfly, απέσπασε 20% μεταξύ των 15 top προορισμών για πλούσιους επισκέπτες. Η Αθήνα με τα αξιοθέατα της Ακρόπολης και του Παρθενώνα, παρά τις μαζικές διαμαρτυρίες  κατά των μέτρων λιτότητας, είναι στην τέταρτη θέση, πίσω από τη Σεούλ, το Ντουμπάι και το Μιλάνο.

Τα γραφικά νησιά της Κρήτης και της Μυκόνου είναι επίσης μεταξύ των κορυφαίων προορισμών για ταξιδιώτες που πετούν στην πρώτη θέση και επιλέγουν ξενοδοχεία πέντε αστέρων, σύμφωνα με την έρευνα της Switchfly.

«Κάθε χρόνο οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα επηρεάζουν τις επιλογές των ταξιδιωτών» τόνισε στο Bloomberg o Ντάνιελ Φαράρ της Switchfly.

«Φέτος διαπιστώνουμε μια αύξηση των ταξιδιών προς την Ελλάδας, καθώς η οικονομική κρίση έχει καταστήσει το ταξίδι πιο προσιτό οικονομικά», υποστηρίζει  ο ίδιος.

Ο μέσος χρόνος πολυτελών διακοπών είναι πάνω από μία εβδομάδα, με τον χρόνο διαμονής να κυμαίνεται από 8,3 ημέρες στο Μαϊάμι στις 13 ημέρες στη Σεούλ. Στην Ευρώπη βρίσκονται επτά από τους 15 top προορισμούς, ενώ στην Ασία πέντε. Το Μαϊάμι είναι ο μόνος προορισμός της Βόρειας Αμερικής, ενώ της Νότιας Αμερικής είναι το Σάο Πάολο.

Η είδηση ότι οι τουρίστες που ξοδεύουν περισσότερα ίσως κατευθύνονται προς την Ελλάδα είναι ένα σπάνιο φωτεινό σημάδι εν μέσω της απαισιοδοξίας που επικρατεί στη χώρα, της οποίας η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση τα τελευταία χρόνια.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.