Quantcast
Bloomberg: Η Ευρωζώνη σκληραίνει τη στάση της έναντι της Ελλάδας - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Η Ευρωζώνη σκληραίνει τη στάση της έναντι της Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

 

Μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού της Ελλάδας, η Ευρωζώνη σκλήρυνε τη ρητορική της , αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg. 

Η Γερμανία και η Ολλανδία ήταν οι πρώτες χώρες που απηύθυναν προειδοποιήσεις στη νέα ελληνική κυβέρνηση να μην καταργήσει μέτρα περικοπών δαπανών. 

“Η Γερμανία δεν έχει καμία ευθύνη για ότι συνέβη στην Ελλάδα. Ο νέος πρωθυπουργός πρέπει να το αναγνωρίσει”, δήλωσεο Φόλκερ Κάουντερ, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της κυρίας Μέρκελ. 

Η σκλήρυνση της γραμμής παραπέμπει στην επαπειλούμενη σύγκρουση μεταξύ των μεγαλύτερων πιστωτών της Ελλάδας και του Τσίπρα που έχει ενθαρρυνθεί από την αποφασιστική νίκη του, σημειώνει το δημοσίευμα. 

“Το μήνυμα “θέλουμε τη στήριξή σας, αλλά όχι τους όρους σας, δεν περνά”, δήλωσε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Τσίπρακαι τον νέο υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη στην Αθήνα την Παρασκευή”, προσθέτοντας: “Το μήνυμά μου θα είναι ότι είμαστε ανοικτοί σε συνεργασία, αλλά ότι η στήριξη από την Ευρώπη σημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει μία προσπάθεια”. 

Εκτός από τον Βαρουφάκη, που χαρακτηρίζει καταστροφική παγίδα το πρόγραμμα διάσωσης, ο κ. Τσίπρας όρισε ως υπουργό Εξωτερικών τον Νίκο Κοτζιά, ο οποίος δήλωσε ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας δεν είναι στο συμφέρον της Ελλάδας, αναφέρει το δημοσίευμα. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.