Quantcast
Bloomberg: Η κυβέρνηση θεωρεί εχθρό της τον Στουρνάρα - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Η κυβέρνηση θεωρεί εχθρό της τον Στουρνάρα

δημοσιεύτηκε:

Η ελληνική κυβέρνηση βλέπει πολλούς εχθρούς στην προσπάθειά της να επιτύχει μία συμφωνία με τους πιστωτές την 11η ώρα, μεταξύ των οποίων και την κεντρική τράπεζα της χώρας, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, με τίτλο: «Το κυβερνών κόμμα της Ελλάδας πηγαίνει σε πόλεμο με την κεντρική τράπεζά της».
Το Bloomberg σημειώνει ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εξαπέλυσε χθες βράδυ στο Λουξεμβούργο ομοβροντία κατά της ΤτΕ, κατηγορώντας την ότι καλλιεργεί τους φόβους για τη ρευστότητα με έναν εκπληκτικό τρόπο.
Νωρίτερα στην εβδομάδα, προσθέτει, η Πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκε να δεχθεί την έκθεση του Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα για τη νομισματική πολιτική, με την οποία ζητούσε να υπάρξει συμφωνία της χώρας με τους πιστωτές. Αντίθετα, προσθέτει, η Πρόεδρος της Βουλής έδωσε στη δημοσιότητα μία έκθεση που υποστηρίζει ότι το ελληνικό χρέος είναι επαχθές και δεν πρέπει να αποπληρωθεί.
Ο Βαρουφάκης δήλωσε χθες ότι η ΤτΕ είναι «η μόνη κεντρική τράπεζα που γνωρίζω προσωπικά, που, πριν ακόμη υπάρξουν σοβαρά προβλήματα, ανακοινώνει ότι μπορεί να υπάρξει το ενδεχόμενο έλλειψης ρευαστότητας».

 

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.