Quantcast
Bloomberg: Η Μέρκελ θα αναζητήσει έναν συμβιβασμό με τον Τσίπρα - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Η Μέρκελ θα αναζητήσει έναν συμβιβασμό με τον Τσίπρα

δημοσιεύτηκε:

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα αναζητήσει έναν συμβιβασμό στις συζητήσεις που θα έχει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αύριο στις Βρυξέλλες και τη Δευτέρα στο Βερολίνο, για να καταλαγιάσει την όλο και πιο επιθετική ρητορική μεταξύ των δύο χωρών και να ανακτήσει τον έλεγχο της προσπάθειας να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται Γερμανό αξιωματούχο που γνωρίζει τον τρόπο σκέψης της Μέρκελ. 

Η Μέρκελ είναι διατεθειμένη να κάνει πολλά βήματα για να επιτύχει έναν συμβιβασμό, δήλωσε ο αξιωματούχος, αλλά θα πει στον Τσίπρα ότι περιμένει από την Ελλάδα να παίξει με βάση τους κανόνες. 

Μετά από εβδομάδες διαμάχης μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας, η Μέρκελ επιδιώκει τις διαβουλεύσεις τώρα για να επαναφέρει τη συζήτηση σε τροχιά, δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι κάθε αναφορά ότι “θα δώσει τελεσίγραφο στον Τσίπρα είναι καθαρή ανοησία και προπαγανδίζεται από εκείνους που θέλουν να πυροδοτήσουν την αντιπαράθεση”. 

Η Μέρκελ θεωρεί τις συναντήσεις με τον Τσίπρα ως κάτι περισσότερο από μία ευκαιρία να τον γνωρίσει και δεν σχεδιάζει να διαπραγματευθεί απευθείας μαζί του τις λεπτομέρειες του μέλλοντος της Ελλάδας, το οποίο θεωρεί ως ένα θέμα μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της. Τα περιθώρια κινήσεων της είναι σε κάθε περίπτωση περιορισμένα, δήλωσε ο αξιωματούχος, από την αντίδραση στην κοινοβουλευτική της ομάδα. 

 

Πηγή: Bloomberg 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.