Quantcast
Bloomberg: Η πρόταση της ΕΚΤ προβλέπει συνολικές αγορές ομολόγων 1,1 τρισ. ευρώ - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Η πρόταση της ΕΚΤ προβλέπει συνολικές αγορές ομολόγων 1,1 τρισ. ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι η εισήγηση του Μάριο Ντράγκι και του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ προς το Διοικητικό Συμβούλιό της, το οποίο συνεδριάζει αύριο, είναι το πρόγραμμα αγορών ομολόγων ύψους 50 δισ. ευρώ μηνιαίως να διαρκέσει έως τον Δεκέμβριο του 2016, να έχει δηλαδή συνολικό μέγεθος 1,1 τρισ. ευρώ.

Η πρόταση αυτή, σημειώνει το Bloomberg που επικαλείται δύο κεντρικούς τραπεζίτες, θα περάσει από κόσκινο στη συζήτηση που θα γίνει αύριο στο Διοικητικό Συμβούλιο και η τελική απόφαση μπορεί να είναι διαφορετική.

“Ζητώντας μία ποσοτική χαλάρωση αλά Fed, ο Ντράγκι επανασχεδιάζει την ΕΚΤ ως μία επιθετική κεντρική τράπεζες που θα αναλάβει κινδύνους ακόμη και ενάντια στη Γερμανία”, αναφέρει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι ο επικεφαλής της γερμανικής Μπούντεσμπανκ Γενς Βάιντμαν και η Γερμανίδα μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Ζαμπίνε Λαουτενσλέγκερ, υποστήριξαν ότι το QE δεν χρειάζεται και μειώνει τα κίνητρα των κυβερνήσεων μα προχωρήσουν σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. 

Η πρόταση φαίνεται “μεγαλύτερη από ότι φαινόταν με βάση τα προηγούμενα σχόλια για το μέγεθος του ισολογισμού”, δήλωσε οικονομολόγος χρηματοπιστωτικής εταιρείας στο Λονδίνο, προσθέτοντας: “Πολλά θα εξαρτηθούν από τα χαρακτηριστικά κατανομής του κινδύνου του προγράμματος”. 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.