Quantcast
Bloomberg: Ο Ντράγκι θεωρεί ότι νίκησε πριν αρχίσει την ποσοτική χαλάρωση - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Ο Ντράγκι θεωρεί ότι νίκησε πριν αρχίσει την ποσοτική χαλάρωση

δημοσιεύτηκε:

Ο Ντράγκι δήλωσε νίκη του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (QE). πριν καν αυτό αρχίσει να υλοποιείται, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Ενώ το πρόγραμμα αγοράς ομόλογων, ύψους 1,1 τρισ. ευρώ, θα αρχίσει την ερχόμενη Δευτέρα, ο Ντράγκι προέβλεψε ότι σε τρία χρόνια η Ευρωζώνη θα έχει τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της από το 2007 και θα ευθυγραμμίσει τον πληθωρισμό με τον στόχο της ΕΚΤ.

Η ΕΚΤ προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 1,5% για το 2015 που θα αυξηθεί στο 1,9% το 2016 και στο 2,1% το 2017. Μετά το 2007, η οικονομία της Ευρωζώνης δεν σημείωσε ποτέ ρυθμό ανάπτυξης υψηλότερο από 2%. 

Ο πληθωρισμός προβλέπεται να είναι μηδενικός το 2015 και να αυξηθεί στο 1,5% το 2016 και 1,8% το 2017. Ο στόχος της ΕΚΤ είναι ο πληθωρισμός να είναι λίγο κάτω από το 2%, κάτι που δεν έχει επιτύχει από το 2012. 

Ο αισιόδοξος τόνος του κεντρικού τραπεζίτη μετά τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ στη Λευκωσία αντανακλά την προσδοκία του ότι η οικονομία της Ευρωζώνης θα γίνει και πάλι εύρωστη. Ο κίνδυνος, σημειώνει το Bloomberg, είναι να πρόκειται για μία ακόμη λανθασμένη πρόβλεψη που θα αναγκάσει την ΕΚΤ να λάβει πρόσθετα μέτρα. 

“Ο Ντράγκι έδωσε σκληρή μάχη για να επιτύχει έναν συμβιβασμό για το QE και φυσικά θέλει τώρα να τον διαφημίσει όσο μπορεί περισσότερα”. 

 

Πηγή: Bloomberg

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.