Quantcast
Bloomberg: Ο Ντράγκι ζήτησε αύξηση του ELA κόντρα στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΕΚΤ - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Ο Ντράγκι ζήτησε αύξηση του ELA κόντρα στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΕΚΤ

δημοσιεύτηκε:

Ο Μάριο Ντράγκι πίεσε χθες για την αύξηση του ELA στις ελληνικές τράπεζες, παρά την αντίθετη εισήγηση τοy Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

To 5μελές Εκτελεστικό Συμβούλιο, είχε προτείνει την Τετάρτη να διατηρηθεί το όριο του ELA στα 88,6 δις. ευρώ, παρά το αίτημα της ελληνικής κεντρικής τράπεζας να αυξηθεί η χρηματοδότηση των τραπεζών κατά 1,5 δις. ευρώ, δήλωσαν πηγές που γνωρίζουν τις συζητήσεις που έγιναν.

Ο Ντράγκι, σημειώνει το Bloomberg, συνέχισε την παράδοσή του να πείθει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ – στο οποίο μετέχουν και οι 19 διοικητές των εθνικών κεντρικών τραπεζών – για να παίρνει αποφάσεις αντίθετες με την προγραμματισμένη πορεία.

Στην πρώτη του παρουσία ως επικεφαλής της ΕΚΤ, τον Νοέμβριο του 2011, ο Ντράγκι πρότεινε τη μείωση των επιτοκίων κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας, εκπλήσσοντας τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου, που είχαν εισηγηθεί να μείνουν αμετάβλητα τα επιτόκια, και κάποια από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τον Ιούλιο του 2012, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου το περίφημο «θα κάνω ότι χρειαστεί» για να σωθεί το ευρώ, κάτι που δεν είχε συμφωνηθεί με το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΕΚΤ.

 

Πηγή: Bloomberg

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.