Quantcast
Bloomberg: Το επιτόκιο των ελληνικών ομολόγων μπορεί να γίνει αρνητικό - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Το επιτόκιο των ελληνικών ομολόγων μπορεί να γίνει αρνητικό

δημοσιεύτηκε:

Την προοπτική το επιτόκιο του 10ετούς ελληνικού ομολόγουνα γίνει αρνητικό σκέφτονται οι επενδυτές, σύμφωνα με άρθρο του John Ainger στο Bloomberg, μετά την υποχώρηση της απόδοσής του κάτω από το 1% χθες. Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, όπως και τη μείωση των αποδόσεων των ιταλικών ομολόγων, ο Ainger σημειώνει ότι η κρίση στην Ευρωζώνη έχει παρέθει οριστικά.

Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μειώθηκαν από το 45% που είχαν φθάσει στο απόγειο της κρίσης σε λίγο πάνω από το μηδέν. “Τώρα οι επενδυτές σκέφτονται αυτό που ήταν κάποτε αδιανόητο: Μία μηδενική απόδοση, ακόμη και να πληρώνουν για να κρατούν τα ομόλογα της χώρας της Ευρωζώνης με το μεγαλύτερο ρίσκο”. 

Ο ίδιος σημειώνει ότι μόλις το ελληνικό αξιόχρεο αναβαθμισθεί σε επενδυτική βαθμίδα, τα ελληνικά ομόλογα θα τα αγοράζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αν συμβεί αυτό, προσθέτει, η απόδοση των 10ετών ομολόγων μπορεί να γίνει μηδενική, σύμφωνα με διαχειριστές χρήματος. “Είναι μία διαδικασία που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα συμβεί φέτος, αλλά μη στοιχηματίσετε”, τονίζει ο Ainger.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.