Quantcast
Bloomberg: Χώρες της Ευρωζώνης πιέζουν και για άλλα προαπαιτούμενα μέτρα - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Χώρες της Ευρωζώνης πιέζουν και για άλλα προαπαιτούμενα μέτρα

δημοσιεύτηκε:

Ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης εξακολουθούν να πιέζουν για τη λήψη και πρόσθετων προαπαιτούμενων μέτρων από την Ελλάδα, πριν τη συμφωνία για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, επικαλούμενο διεθνή αξιωματούχο.

Οι πιστωτές, αναφέρει το Bloomberg, δεν έχουν ακόμη διαμορφώσει μία κοινή θέση με την Ελλάδα για το αν θα χρειασθούν και άλλα προαπαιτούμενα, εκτός από αυτά που ψήφισε τις δύο τελευταίες εβδομάδες η ελληνική Βουλή.

Ο αξιωματούχος ανέφερε το θέμα αυτό, όπως και τους περιορισμούς των μετακινήσεων της τρόικας στην Αθήνα που επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση, ως τους λόγους που καθυστερεί η άφιξη των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα. 

Η καθυστέρηση σημαίνει ότι είναι απίθανη η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της εντός των δύο επόμενων εβδομάδα σε ένα πλήρες μνημόνιο με δεκάδες εξειδικευμένα δημοσιονομικά μέτρα και διαρθρωτικά μέτρα, δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι μπορεί να χρειασθεί ένα νέο δάνειο – γέφυρα στην Ελλάδα για να αποπληρώσει το ομόλογο της ΕΚΤ, ύψους 3,2 δις. ευρώ, που λήγει στις 20 Αυγούστου

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.