Quantcast
Bloomberg:Η Ελλάδα οδεύει προς ταμειακή κρίση τον Μάρτιο - enikonomia.gr
share

Bloomberg:Η Ελλάδα οδεύει προς ταμειακή κρίση τον Μάρτιο

δημοσιεύτηκε:

“Η Ελλάδα θέτει τις βάσεις ταμειακής κρίσης τον Μάρτιο, δηλώνοντας ότι το πρόγραμμα βοήθειας της ΕΕ έχει τελειώσει”, είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του Bloomberg για τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον Πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

 Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν θα ζητήσει παράταση του προγράμματός της, θέτοντας την κυβέρνηση σε μία κατάσταση, όπου θα εισέλθει στον Μάρτιο χωρίς να έχει χρηματοδοτικό δίχτυ ασφαλείας, για πρώτη φορά την τελευταία 5ετία, σημειώνει το πρακτορείο. 

 “Δεν σχεδιάζουμε να συνεργασθούμε με αυτή την επιτροπή (την τρόικα). Το ελληνικό κράτος έχει μέλλον, αλλά αυτό που δεν θα αποδεχθούμε είναι η διαιώνιση της κρίσης αποπληθωρισμού και μη βιώσιμου χρέους”, δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης. 

“Οι άνθρωποι αυτοί (σ.σ.: η κυβέρνηση) δεν μπλοφάρουν”, δήλωσε ο Θεόδωρος Πελαγίδης, μέλος του  Brookings Institution, προσθέτοντας: “Δεν υπάρχει τρόπος να τα έχει βρει η Ελλάδα τον Φεβρουάριο. Η κατάσταση θα επιδεινώνεται κάθε ημέρα και στο προσκήνιο θα είναι οι τράπεζες”. 

 

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.