Quantcast
BoA: Κοντά στο ιστορικά χαμηλό οι αποδόσεις εταιρικών ομολόγων στις χώρες του Ευρωνότου - enikonomia.gr
share

BoA: Κοντά στο ιστορικά χαμηλό οι αποδόσεις εταιρικών ομολόγων στις χώρες του Ευρωνότου

δημοσιεύτηκε:

Οι επιχειρήσεις της περιφέρειας της Ευρωζώνης είναι οι περισσότερο ωφελημένες από την απόφαση της ΕΚΤ (στις 10 Μαρτίου) να αγορά εταιρικά ομόλογα, πριν καν αρχίσουν οι αγορές αυτές, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal που επικαλείται σχετικούς δείκτες της Bank of America Merrill Lynch.
Αυτό είναι καλό σημάδι για την ΕΚΤ, που δυσκολεύεται να διαχύσει τα οφέλη των πολλών παρεμβάσεων της από τον Βορρά της Ευρωζώνης στον λιγότερο εύπορο Νότο.
Σύμφωνα με τους δείκτες της Bank of America Merrill Lynch, η μέση απόδοση των εταιρικών ομολόγων – τόσο για τις χρηματοπιστωτικές όσο και τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις – έχει μειωθεί περισσότερο στην Περιφέρεια της Ευρωζώνης από ότι στις χώρες του πυρήνα, όπως τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Οι αποδόσεις των ομολόγων μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων στην Περιφέρεια κινούνται τώρα πιο κοντά στα ιστορικά χαμηλά τους επίπεδα – μόλις 3 μονάδες βάσης υψηλότερα από το ιστορικό χαμηλό του πρώτου τριμήνου του 2015 – απ’ ότι οι αποδόσεις των τίτλων στις πλουσιότερες χώρες του πυρήνα.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.