Quantcast
BofA: Ανάπτυξη έως 0,6% φέτος στην Ελλάδα - Τρεις προκλήσεις για το επόμενο δίμηνο - enikonomia.gr
share

BofA: Ανάπτυξη έως 0,6% φέτος στην Ελλάδα – Τρεις προκλήσεις για το επόμενο δίμηνο

δημοσιεύτηκε:

Ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας δεν θα ξεπεράσει φέτος το 0,6%, εκτιμά σε έκθεσή της η Bank of America Merrill Lynch, ενώ σημειώνει ότι η στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρη για τις αγορές.

Η αμερικανική τράπεζα ξεκαθαρίζει ότι το βασικό της σενάριο είναι ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη. Σημειώνει ότι η Ελλάδα ξεμένει από χρήματα, ενώ την ίδια ώρα οι τράπεζες είναι απόλυτα εξαρτώμενες από τη χρηματοδότηση του ELA. και η πραγματική οικονομία υποφέρει, με δεδομένη την παρατεταμένη αβεβαιότητα.

Εντός του επόμενου 2μήνου η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τρεις βασικές προκλήσεις, όπως αναφέρουν οι αναλυτές της BofA :

Πρώτον, την επίτευξη συμφωνίας έως τις 24 Απριλίου: Οι συζητήσεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων συνεχίζονται, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλη πρόοδος. Οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν θέσει τα τέλη Απριλίου ως την καταληκτική ημερομηνία και αυτό βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των αγορών. Εάν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι τα τέλη Απριλίου, τότε θα επικρατήσει το αρνητικό σενάριο.

Δεύτερον, την έγκριση της συμφωνίας του Eurogroup από το ελληνικό κοινοβούλιο. Σύμφωνα με τον επενδυτικό οίκο η νέα συμφωνία με το Eurogroup θα περιλαμβάνει μία μικρή λίστα νέων μέτρων και μεταρρυθμίσεων, τα οποία, όμως, θα πρέπει να εγκριθούν από το ελληνικό Κοινοβούλιο. 

Τρίτον, θα πρέπει να υπάρξει νέα χρηματοδότηση. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.