Quantcast
«Βόμβα» Λαγκάρντ: Είναι πιθανή μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ! - enikonomia.gr
share

«Βόμβα» Λαγκάρντ: Είναι πιθανή μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ!

δημοσιεύτηκε:

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν αποκλείει πλέον ρητά μία έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα FAZ , η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ έστειλε ένα σαφές μήνυμα: Αν οι χώρες της Ευρωζώνης θέλουν να κρατήσουν την Ελλάδα οπωσδήποτε στο ευρώ, θα πρέπει να βρουν οι ίδιες μία λύση. 

“Η  έξοδος της Ελλάδας είναι μία δυνατότητα”, δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, στο περιθώριο των εργασιών της G 7 στη Δρέσδη. Ένα τέτοιο βήμα δεν θα ήταν “περίπατος”, αλλά δεν θα σήμαινε “το τέλος του ευρώ”, συνέχισε. 

Τα λόγια της Λαγκάρντ επιβεβαιώνουν ότι οι πιστωτές χάνουν όλο και περισσότερο την υπομονή τους με την Αθήνα, αναφέρει η εφημερίδα. Η Λαγκάρντ διέψευσε τους ισχυρισμούς της Ελλάδας, ότι οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς βρίσκονται κοντά σε μία συμφωνία. 

“Είναι πολύ απίθανο, ότι θα καταλήξουμε σε μία συνολική λύση τις επόμενες ημέρες”, δήλωσε η Λαγκάρντ, προσθέτοντας ότι “υπάρχει ακόμη μεγάλο πεδίο να καλύψουμε”. 

Η Λαγκάρντ απέκλεισε την καταβολή νέων πιστώσεων στην Ελλάδα, χωρίς την ολοκλήρωση μίας σωστής αξιολόγησης του προγράμματος.”Έχουμε κανόνες και αρχές. Δεν μπορεί να υπάρξει μία ημιτελής αξιολόγηση.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του ΔΝΤ, η ευθύνη για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη δεν βρίσκεται στο ΔΝΤ. Αν οι Ευρωπαίοι θέλουν να αποφύγουν μία επαπειλούμενη χρεοκοπία της Ελλάδας τις επόμενες εβδομάδες, θα πρέπει οι ίδιοι να λάβουν μέτρα. Εάν πληρούνται οι προυποθέσεις, θα μπορούσαν οι χώρες της Ευρωζώνης και η ΕΚΤ να δώσουν στους Έλληνες “λίγο αέρα για να αναπνεύσουν”, τόνισε. 

 

Πηγή: FAZ

 

 

 

 

 

 

.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.