Quantcast
Μπόνους και φθηνές κατοικίες παρέχουν επιχειρήσεις για να βρουν εργαζόμενους - enikonomia.gr
share

Μπόνους και φθηνές κατοικίες παρέχουν επιχειρήσεις για να βρουν εργαζόμενους

δημοσιεύτηκε:

Μπόνους και φθηνές κατοικίες παρέχουν επιχειρήσεις για να βρουν εργαζoμένους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή”, η κρίση της πανδημίας επέτεινε το πρόβλημα της έλλειψης εργαζομένων που αντιμετωπίζουν ήδη αρκετοί κλάδοι της οικονομίας όπως η βιομηχανία. Καθώς το φαινόμενο αναμένεται να ενταθεί στο μέλλον πολλές επιχειρήσεις καταφεύγουν σε πρωτόγνωρα μέσα για να βρουν κατάλληλο προσωπικό.
Για παράδειγμα μεγάλη βιομηχανία παρέχει μπόνους 300 ευρώ σε όποιον εργαζόμενο της προτείνει κάποιο πρόσωπο που επιθυμεί να εργαστεί στην επιχείρηση. Το μπόνους καταβάλλεται εάν ύστερα από μία δοκιμαστική περίοδο ενός μήνα ο προταθείς προσληφθεί οριστικά.

Άλλος βιομηχανικός μεγάλος όμιλος με παραγωγικές μονάδες στα Οινόφυτα σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή” εξετάζει το “μοντέλο
Πεσινέ” δηλαδή ένα σχέδιο ανάπτυξης συγκροτήματος κατοικιών στην περιοχή.
Τα σπίτια θα τα παρέχει έναντι χαμηλού ενοικίου στους εργαζομένους  του καθώς έχει διαπιστώσει ότι η απόσταση και η έλλειψη κατοικιών κοντά στον τόπο δουλειάς  είναι ισχυρό αντικίνητρο για την προσέλκυση εργαζομένων. Κάτι τέτοιο είχε κάνει η “Πεσινέ ” στη δεκαετία του ’60 στη Βοιωτία.
Έφτιαξε  έναν ολόκληρο οικισμό εκατοντάδων κτιρίων κοντά στη μονάδα παραγωγής αλουμινίου σε μια περιοχή που πήρε την ονομασία Άσπρα Σπίτια εξαιτίας του χρώματος των κατοικιών.

Ποιοι είναι περιζήτητοι

Όπως προκύπτει από την ποιοτική ανάλυση των στοιχείων του ΟΑΕΔ, έλλειψη παρατηρείται σε προγραμματιστές και μηχανικούς αλλά και σε υπαλλήλους εξυπηρέτησης πελατών, εργάτες και τεχνίτες παραγωγής προϊόντων, τεχνίτες επισιτισμού ( food and beverage) , πωλητές, ηλεκτροσυγκολητές, εργάτες αποθήκης και logistics,  υπαλλήλους security, φορτοεκφορτωτές, οδηγούς και διανομείς, χειριστές και βοηθούς χειριστών μηχανημάτων, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, ψυκτικούς, φανοποιού , ταμίες, βοηθούς λογιστών, στελέχη προμηθειών, υπεύθυνους ποιοτικού ελέγχου , τεχνολόγους τροφίμων, μάγειρες και αρτοποιούς -ζαχαροπλάστες κλπ .
Όπως φαίνεται , οι κενές θέσεις που υπάρχουν και για τις οποίες εργοδότες δεν βρίσκουν προσωπικό δεν απαιτούν τριτοβάθμια εκπαίδευση

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.