Quantcast
Βρούτσης: Με το νομοσχέδιο έρχεται τεράστιο φορτίο μέτρων, αδικαιολόγητο και άδικο - enikonomia.gr
share

Βρούτσης: Με το νομοσχέδιο έρχεται τεράστιο φορτίο μέτρων, αδικαιολόγητο και άδικο

δημοσιεύτηκε:

«Με το νομοσχέδιο έρχεται ένα τεράστιο φορτίο αδικαιολόγητο ή άδικο, μια φοροκαταιγίδα και ένα άθροισμα πολλών επώδυνων μέτρων, όπως μειώσεις συντάξεων, αδικαιολόγητων και άδικων» ανέφερε ο Γιάννης Βρούτσης.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας της ΝΔ μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9» πρόσθεσε πως με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου «μέχρι τα 67 χρόνια κανένας συνταξιούχος δεν  θα πάρει ούτε ένα σεντ κρατική χρηματοδότηση, αλλά μόνο ανταποδοτικά ό,τι έδωσε» και έκανε λόγο για πρωτοφανή αλλαγή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.

«Το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας πρέπει να χρηματοδοτείται από το κράτος. Έτσι είναι η λειτουργία του εδώ και δεκαετίες, αυτό είναι το σωστό , αυτός είναι ο αναδιανεμητικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού μας συστήματος. Δεν είναι κεφαλαιοποιητικό, εάν γίνει κεφαλαιοποιητικό ας το δώσουμε στις ιδιωτικές εταιρείες», είπε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο κ. Βρούτσης εξέφρασε την άποψη, ότι “επί ΣΥΡΙΖΑ έγινε ένα νέο PSI, η μείωση των μετοχών και των αξιογράφων των ασφαλιστικών ταμείων μέσα από τα capital controls και η αρπαγή με βίαιο τρόπο των αποθεματικών των ταμείων, για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις, που φθάνει τα 13 δισ., δηλαδή μεγαλύτερο από το PSI του ΠΑΣΟΚ, που ήταν 12 δισ.».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.